News alert Încep lucrările la Podul Hingherilor. Restricţii de circulaţie în zonă

Încep lucrările la Podul Hingherilor. Restricţii de circulaţie în zonă

Lucrările de reabilitare la podul peste Someșul Mic, din zona străzii Fabricii, demarează luni, 27 august 2018. 

Lucrările se vor executa la infrastructura podului (sub pod), pe o perioada de 2 luni și vor presupune restricții de circulație pe câte 2 benzi carosabile, situație în care se va circula doar pe câte o bandă pe sens. "Se recomandă conducătorilor auto să circule cu prudență prin zonă și să respecte semnalizarea rutieră temporară instalată de executantul lucrărilor", transmite municipalitatea clujeană.

ZIUA de CLUJ, scria în urmă cu câteva zile, că Podul Fabricii intră într-un proces de reparații și modernizare, care va dura cel mult un an și patru luni. Cel puțin acesta este perioada maximă prevăzută în contractul dintre beneficiar, Primăria Cluj-Napoca, și executant, ARL. Antrepriza Reparații și Lucrări - ARL este cea care a câștigat și contractul de pietonalizare a laturii de vest a Pieței Unirii, după planurile arhitecților de la Planwerk. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 10 iulie, iar lucrările ar fi trebuit să înceapă în 11 iulie.

Podul Fabricii, cunoscut şi ca podul Hingherilor, va fi refăcut fără să fie închis traficului. Sub pod se va amenaja o parcare terestră, iar la intrare, la intersecția Fabricii cu Câmpina, va fi realizat un sens giratoriu.

"Vor fi realizate lucrări de infrastructură, dar şi pentru modernizarea acestui pod. Ele vor fi dotate cu panouri fonoabsorbante, camere video, iluminare cu led, iar lumina va deveni mai intensă pe măsura trecerii pietonului sau autovehiculului", a mai explicat city-managerul Gheorghe Şurubaru.

Lucrările sunt estimate la 26,5 milioane de lei.

Comenteaza