Încep exproprierile pentru modernizarea coridorului de transport Calea Moților - Calea Mănăștur

Încep exproprierile pentru modernizarea coridorului de transport Calea Moților - Calea Mănăștur

Primăria Cluj-Napoca a aprobat declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor care constituie coridorul aferent lucrării de utilitate publică de interes local pentru obiectivul de investiții care vizează modernizarea zonei Calea Moților - Calea Mănăștur - străzile Uzinei Electrice - Oțetului - Mărginașă. 

Municipalitatea va plăti exproprieri de 9,2 milioane de lei pentru acest proiect. Banii provin din bugetul local. Evaluarea imobiliară a fost efectuată de către societatea Mondev Real Estate. Conform documentaţiei tehnice, sunt afectate 48 de imobile, dintre care 25 se află în domeniul privat, iar 23, în domeniul public al municipalităţii clujene. LISTA CU EXPROPRIERILE ŞI SUMELE ACORDATE, AICI!

Amintim că, la final de octombrie 2020, consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre privind "aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - str. Uzinei Electrice - str. Oțetului - str. Mărginașă”.

Valoarea totală a investiţiei este de 54,4 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată. Finanţarea va fi făcută din bugetul local şi alte surse. Proiectantul este FIP Consulting.

Conform proiectului, vor fi patru benzi pe Calea Mănăştur (de 3 m), iar la intersecţia cu str. Mărginaşă cinci benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi (cu lăţimi de 2-5 ml), piste de biciclete în ambele sensuri (cu lăţimi de 2 ml). Ulterior, vor fi introduse şi benzi dedicate pentru transportul în comun.  

 

Comenteaza