Foto Încă un oraș din Cluj va avea autobuze electrice. Au sosit primele trei

Încă un oraș din Cluj va avea autobuze electrice. Au sosit primele trei

După Cluj-Napoca, și municipiul Turda va avea autobuze electrice pentru transportul în comun. 

"Al treilea autobuz electric a fost livrat astăzi la Turda! Așa cum spuneam, în fiecare săptămână va sosi câte un autobuz, astfel încât până cel târziu în decembrie toate cele 20 de autobuze să fie în oraș. Întreaga flotă și toate echipamentele vor fi operate de noua societate de transport public a Consiliului Local", a scris primarul Cristian Matei, pe Facecook. 

Cele 20 de autobuze electrice SOR vor fi furnizate de Anadolu Automobil Rom în baza licitației publice cu finanțare europeană pe baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, derulată de Primăria Turda. Autobuzele vor intra în serviciul public de transport din Turda cel târziu la finalul anului.

Autobuzele au capacitate de transport medie și normală, sunt dotate cu sistem informatic e-ticketing, management flotă, informare pasageri. În baza acordului-cadru, furnizorul va livra și două stații de încărcare rapidă, respectiv branșamentul electric al acestora. Autobuzele produse la fabrica SOR din Libchavy – Cehia au două lungimi: 10 unități de 9 m lungime și 10 unități de 11 m lungime.

Clujul, primul oraș din România cu transport în comun eco 

Cluj-Napoca a fost primul oraș din România care a cumpărat autobuze electrice pentru transportul în comun, în 2018. Începând cu iulie 2019, 41 de autobuze electrice vor circula pe străzile orașului. În viitor, administrația vrea autobuze cu hidrogen. 

VEZI ȘI În Viena s-au introdus autobuzele electrice fără șofer

Comenteaza