Încă un bloc de cinci etaje pe Fabricii. Investitorul din Dej, tablouri pentru Udrea printr-o asociaţie creştină

Încă un bloc de cinci etaje pe Fabricii. Investitorul din Dej, tablouri pentru Udrea printr-o asociaţie creştină

Un alt bloc de cinci etaje urmează să fie ridicat pe strada Fabricii din Cluj-Napoca, dar vecinii viitorului imobil nu sunt deloc mulţumiţi de noua investiţie. 

Primăria Cluj-Napoca a autorizat ridicarea unui imobil mixt (locuinţe colective şi parter cu funcţiuni mixte de comerţ şi servicii), regim de înălţime S+P+5E+R, pe strada Fabricii, nr. 57A-59. Proiectul a fost elaborat de societatea TRF Consult. Durata de execuţie a lucrării este de 36 de luni. Autorizaţia de construire prevede şi unele condiţii: "Dezmembrare din parcela inițială și înscriere în Cartea Funciară cu titlu de „drum” a suprafeței de teren necesare regularizării străzii Fabricii.

Această suprafață de teren se va transfera în domeniul public cu titlu gratuit anterior recepției imobilului mixt, conform propunerii prezentate de beneficiară din planșa reglementări, şi dezmembrarea din parcela inițială a fâșiei de teren cu lățimea de 1,67 m dintre parcelele de pe str. Fabricii nr. 55 și 57, în vederea asigurării rezervei de teren necesare închiderii frontului la str. Fabricii, conform art. 5 din regulament". 

Amintim că, la începutul anului trecut, la şedinţa de urbanism în cadrul căreia s-a discutat autorizarea proiectului, vecinii viitorului imobil s-au arătat nemulţumiţi din mai multe motive, între aceştia numărându-se şi reprezentantul centrulului de îngrijire pentru persoanele vârstnice dezvoltat de Fundația Biblos. În final, blocul a fost autorizat.

Investitor este Via Nova Com, care are proiecte imobiliare la Dej și este reprezentată de Anton Ciprian Lazin, cel care a înființat și o asociație creștină la Dej, Via Nova Domini, care îi dăruia tablouri Elenei Udrea pe vremea când era președintele partidului lui Traian Băsescu și efectua vizite în Cluj, după cum relata media locală.

Comenteaza