Încă patru comune din Cluj în CARANTINĂ de NOAPTE. După ora 20 nevaccinații stau acasă

Încă patru comune din Cluj în CARANTINĂ de NOAPTE. După ora 20 nevaccinații stau acasă

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Cluj a impus restricții de circulație, începând de mâine, în patru comune din Cluj, unde incidența cazurilor de COVID-19 a depășit pragul de 7,5 cazuri la mie.

Este vorba despre comunele Jucu (9,44‰), Săndulești (7,76‰), Sânpaul (8,04‰) și Țaga (8,31‰), unde incidența cumulată la 14 zile a depășit pragul de 7,5/1.000 de locuitori, CJSU Cluj a dispus, începând de marți, 19 octombrie 2021, următoarele măsuri:

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00 cu anumite excepții.

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 05:00-22:00. Prin excepție, în intervalul orar 22:00-05:00 operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.

- măsurile nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2 și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Măsurile nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zileeste mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori.

Excepțiile pentru circulația persoanelor nevaccinate după ora 20, sunt:

- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activității profesionale şi înapoi
- deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanță, precum şi pentru achiziționarea de medicamente
- deplasări în afara localităților ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei
- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familia

loading...
Comenteaza