Încă o localitate din Cluj scapă de "carantina" din timpul săptămânii

Încă o localitate din Cluj scapă de "carantina" din timpul săptămânii

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj a retras, miercuri, restricţiile suplimentare impuse în timpul săptămânii într-o comună din județ, unde incidenţa COVID a scăzut sub 7 cazuri la mia de locuitori.

Potrivit deciziei CJSU Cluj prin Hotărârea nr. 72 din 14 aprilie 2021, restricţiile care au fost impuse în timpul săptămânii în comuna Mihai Viteazu se ridică începând de astăzi, însă măsurile rămân valabile în zilele de weekend, de vineri până duminică, până când rata infectărilor coboară sub 3,5 cazuri la mie.

Astfel, în comuna Mihai Viteazu (6,99), unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 7/1.000 de locuitori, se iau următoarele măsuri:

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-5.00;

- se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00;

- se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

- se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00-5.00;

- magazinele care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, trebuie să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Reamintim că ieri măsurile impuse în timpul săptămânii au fost anulate și în Cluj-Napoca, după ce rata infectărilor în municipiu a coborât sub pragul de 7 cazuri la mia de locuitori (vezi AICI ce restricții rămân în vigoare la Cluj-Napoca).

Comenteaza