Încă o încercare pentru Podul Garibaldi. Boc: "Am descâlcit partea tehnică, s-a intrat în linie dreaptă"

Încă o încercare pentru Podul Garibaldi. Boc: "Am descâlcit partea tehnică, s-a intrat în linie dreaptă"

Primăria Cluj-Napoca mai face o încercare cu Podul Garibaldi. 

Compania Costin și Vlad Birou de proiectare primește 55.000 de euro pentru elaborarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire, a documentației tehnice pentru obținerea autorizației de desființare și a proiectului tehnic pentru podul Garibaldi. Proiectanții s-au ocupat și de podului Oașului – Răsăritului, care  va fi finalizat anul acesta. 

"Este o lucrare importantă. S-a descâlcit problema tehnică și am intrat în linie dreaptă. Se va face anul acesta, sub trafic. Este o lucrare grea", a declarat edilul Emil Boc, la ZIUA LIVE. 

În ultimii ani, lucrarea de circa 9 milioane de lei a fost scoasă de mai multe ori la licitație, însă nicio firmă nu a fost interesată. Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014, când costurile erau la jumătatea valorii actuale. Conform ultimului studiu de fezabilitate apronat, durata totală de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi era de nouă luni, iar finanțarea de la bugetul local. Podul urma să aibă patru benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi şi piste de biciclete. 

Lucrările la podul Garibaldi erau programate să înceapă în paralel cu cele de la podul Traian. A existat şi un proiect modern, însă a fost abandonat în favoarea unuia clasic. 

Etichete
Comenteaza