Încă o încercare pentru Podul Garibaldi

Încă o încercare pentru Podul Garibaldi

Municipalitatea mai face o încercare pentru modernizarea Podului Garibaldi. 

''MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Elaborare DALI, DTAC/DTAD și PT+DE pentru realizarea lucrărilor de intervenție și modernizare POD GARIBALDI, deviere rețele edilitare și racordare la străzile adiacente, pentru obiectivul de investiții „POD PESTE RÂUL SOMEȘUL MIC PE STRADA GIUSEPPE GARIBALDI (POD GARIBALDI) ÎN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA” , propus a fi amplasat în Municipiul Cluj-Napoca, str. Garibaldi, fn., jud. Cluj.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Cluj, din Municipiul Cluj-Napoca, str. Calea Dorobanților, nr. 99 și la sediul din localitatea Cluj-Napoca, str.Dorobanților nt.106, în zilele de luni-joi între orele 09.00-14.00 și vineri între orele 09.00-12.00. Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agentiei pentru Protectia Mediului Cluj, str. Calea Dorobanților, nr. 99, jud.Cluj'', transmite municipalitatea.

Podul Garibaldi aşteaptă să fie modernizat încă din 2014. Costurile iniţiale erau estimate la 4,8 milioane de lei, dar între timp s-au dublat.

Anul trecut, primăria spunea că durata totală de execuție a lucrărilor la podul Garibaldi este de nouă luni, iar finanțarea va fi suportată de la bugetul local. Lucrările vor fi executate "sub trafic”. Garibaldi nu doar că va fi nou, dar și mai larg. Va avea patru benzi de circulaţie, trotuare pe ambele părţi şi piste de biciclete. Lucrările la podul Garibaldi erau programate să înceapă în paralel cu cele de la podul Traian. A existat şi un proiect modern, însă a fost abandonat în favoarea unuia clasic.

Comenteaza