Încă 5 zile pentru autorecenzare. Câți clujeni au completat formularele/ Amenzi usturătoare pentru cei care nu furnizează datele

Încă 5 zile pentru autorecenzare. Câți clujeni au completat formularele/ Amenzi usturătoare pentru cei care nu furnizează datele

Etapa de recensământ online, sau autorecenzarea, se încheie în 15 mai, data limită de completare a formularelor.

Etapa de autorecenzare a început pe 14 martie și se va încheia în 15 mai. Această etapă cuprinde completarea unui formular online. Potrivit Institutului Național de Statistică, platforma de autorecenzare de pe site-ul www.recensamantromania.ro.

De pe 16 mai până pe 17 iulie 2022 colectarea datelor se va face de către recenzori, prin interviuri faţă în faţă, în baza tabelelor.

Salariaţii care se vor autorecenza online pentru recensământul din 2022, au dreptul la o zi liberă, plătită de angajator. 

Ziua liberă se va lua doar după completarea formularului de autorecenzare și se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.

De reținut că persoanele care refuză furnizarea de date pentru recensământ riscă o amendă de la 1.000 de lei la 3.000 lei.

Cum stă Clujul cu autorecenzarea

La finalul zilei de 7 mai, Institutul Național de Statistică a recepționat 6.625.681 de chestionare.

Bucureștiul este pe primul loc, cu peste 592.329 de chestionare completate și trimise, iar pe locul doi se află județul Cluj, cu 277.567 de chestionare trimise, urmat de județul Brașov, cu 269.673 de chestionare.

61,2% dintre autorecenzările înregistrate la Cluj au fost din mediul urban și 38,8% din mediul rural. De asemenea, 58,9% dintre clujenii care au completat chestionarele au completat singuri formularele, iar 41,1% au apelat la ajutorul unui recenzor.

În județul Cluj sunt 139 de centre de recenzare asistată. Vezi AICI lista centrelor și programul de funcționare.

Comenteaza