Încă 26 de pubele inteligente pe străzile Clujului

Încă 26 de pubele inteligente pe străzile Clujului

Municipalitatea clujeană mai cumpără încă 26 de pubele inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. 

Primăria Cluj-Napoca a lansat o nouă licitație publică prin care intenționează să achiziționeze "încă 26 de unități inteligente pentru colectarea în mod selectiv pe cele patru fracții a deșeurilor reciclabile stradale". Suma pusă la bătaie este de 635.726 lei (134.479 euro), fonduri bugetare, iar criterul de atribuire este prețul cel mai scăzut. Termenul limită de depunere a ofertelor este 20 septembrie 2019. 

Cluj-Napoca, primul oraș din România cu pubele stradale inteligente 

În 21 iunie 2019, cu câteva zile înainte ca noua lege care obligă cetățenii să colecteze selectiv să intre în vigoare (1 iulie 2019, n.red.), Cluj-Napoca a devenit primul oraș din România în care au fost implementate sisteme inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. Proiectul a fost votat de clujeni și declarat câștigător în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017.

"Pubele au alimentare solară, activare cu piciorul și compostare internă a plasticului și a hârtiei care se depun. Sistemul e dotat cu senzori, astfel că este informată firma de salubritate, iar noi, la primărie, avem o platformă digitală prin care putem urmări gradul de umplere a acestor containere", declara edilul Emil Boc, la momentul instalării primelor pubele inteligente de colectare selectivă a deșeurilor stradale. 

Locațiile în care pot fi găsite pubelele inteligente sunt: strada Memorandumului (stația de autobuz), strada George Coșbuc (în zona Sălii Polivalente), Piața Lucian Blaga, Piața Unirii (trecere pietoni spre Bulevardul Eroilor), strada Regele Ferdinand (în stația de autobuz), Splaiul Independenței (în stația de tramvai), strada Observatorului, la Baza Sportivă din Gheorgheni. 

Comenteaza