Video Foto În ce stadiu sunt lucrările la noul gazon de pe Cluj Arena. Alin Tișe: „Am fost extrem de nervos”

În ce stadiu sunt lucrările la noul gazon de pe Cluj Arena. Alin Tișe: „Am fost extrem de nervos”
În ce stadiu sunt lucrările la noul gazon de pe Cluj Arena. Alin Tișe: „Am fost extrem de nervos”
În ce stadiu sunt lucrările la noul gazon de pe Cluj Arena. Alin Tișe: „Am fost extrem de nervos”
În ce stadiu sunt lucrările la noul gazon de pe Cluj Arena. Alin Tișe: „Am fost extrem de nervos”

Lucrările la Cluj Arena sunt în plină desfășurare de o săptămână, după ce licitația pentru schimbarea gazonului de pe stadion a fost câștigată de un consorțiu format din cinci firme.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Alin Tișe, a spus la ZIUA LIVE că firmele care lucrează la gazon au cerut întreruperea contractului pentru o zi, din cauza vremii.

„Ieri am fost extrem de nervos, pentru că au cerut suspendarea contractului pentru o zi. Din cauza vremii de ieri nu au putut lucra și m-a deranjat foarte tare chestiunea asta pentru că puteau să facă altfel de lucrări în perioada în care timpul nu le permite să facă ceea ce-și propuneau”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

De asemenea, șeful județului spune că, în afară de chestiunea suspendării contractului pentru o zi, nu există alte probleme.

„În ceea ce privește contractul, ei sunt în termen, dar mă așteptam, așa cum au promis, să lucreze chiar dacă a fost vreme de ninsoare ieri.

Suntem tot timpul acolo, îi monitorizăm, sperăm să înțeleagă cât e de important. Până acum nu am ce să le reproșez, decât această chestiune, cu suspendarea de ieri care au cerut-o. Suntem în grafic.

Au reușit în două zile să decoperteze, deja în a treia zi au săpat pentru a da adâncimea necesară. Deci lucrurile merg bine. Dorința mea este să reușim, dacă vom putea, cât mai repede să nu piardă echipa cât mai multe meciuri. Asta este dorința mea.

Acum o să vedem cum vom fi înțeleși de ei. Aceștia sunt oameni de afaceri și nu prea îi preocupă unde joacă echipa de fotbal, dar pe noi ne preocupă și atunci încercăm fără să facem rabat de la calitatea lucrărilor pentru că pe urmă întrăm în altă poveste să ne spună că i-am grăbit și de asta o să stea noroiul și apa pe gazon”, a adăugat Alin Tișe.

Consiliul Județean Cluj a semnat, marți, 28 martie 2023, contractul pentru executarea lucrărilor. Câștigătorul licitației a fost un consorțiu de cinci firme format din:

1. SPORTS FIELDS – 36,13 % - lucrări de instalare gazon (experiență relevantă: schimbare gazon stadion CFR Cluj)
2. GREEN CITY CARE S.R.L. -  24,85 % - lucrări decopertare, realizare substrat, așternere strat nou de substrat nisip, verificare sistem de irigații
3. ECO GARDEN CONSTRUCT SRL - 24,43 % - îndepărtare gazon actual , know-how,  mentenanță ulterioară 10 luni
4. HOBBIT INTEGRAL RO SRL – 14,58 % - servicii de furnizare și montare instalații de încălzire teren joc
5. ELIO INDUSTRIAL SRL – 0,01% - servicii de proiectare linii electrice

Valoarea totală a contractului este de 2.623.627,72 lei, la care se adaugă TVA. Valoarea estimată  inițial: 3.250.000 (fără TVA), economiile finale fiind de 626.373 lei (fără TVA). Durata de execuție este de maximum 3 săptămâni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Ordinul de începere a fost dat pentru miercuri, ora 8.00, lucrările fiind deja începute.

Comenteaza