În ce condiții se redeschid creșele la Cluj-Napoca. Ce trebuie să facă părinții până miercuri

În ce condiții se redeschid creșele la Cluj-Napoca. Ce trebuie să facă părinții până miercuri

Cele 16 unități din cadrul Centrului Bugetar Creșe, aflat în subordinea Primăriei Cluj-Napoca se vor deschide începând de joi, 18 iunie 2020, transmit reprezentanții municipalității.

Părinţii vor completa Cererea/declaraţia pe proprie răspundere, pe care o pot descărca de pe siteul creseclujnapoca.ro şi o vor trimite pe email unității frecventate de copii (adresele de email sunt pe site-ul www.creseclujnapoca.ro, în secţiunea Despre noi) până miercuri 17.06.2020,ora 12.00.

La revenirea în creşă (dacă cererea a fost aprobată), părinţii vor prezenta avizul epidemiologic de intrare în colectivitate eliberat de către medicul de familie.

Părinţii care doresc să aducă copiii în creşă au obligaţia să respecte măsurile de igienă şi comportament dispuse de Centrul Bugetar Creșe, în conformitate cu Ordinul nr. 1976/4518/493/2020 (http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/226797):

  • Copiii cu boli infectocontagioase acute nu vor fi aduși la grădiniță, creșă, afterschool.
  • Temperatura copilului se va măsura de către părinți înainte de a pleca la creșă, gradiniță, afterschool. Dacă are simptome respiratorii sau febră (37,3°C sau mai mare), copilul nu merge la creșă, grădiniță, afterschool.
  • Transferul de obiecte sau echipamente între casă și unitate trebuie limitat la ceea ce este strict necesar: haine de schimb și încălțăminte suplimentară.
  • Copiii nu trebuie să aducă de acasă jucării sau alte obiecte care nu sunt necesare. Părinții trebuie să ajute/supravegheze copiii să se spele pe mâini înainte de a pleca la creșă, grădiniță, afterschool.
  • Traseul prin curtea unității până la intrare și în incintă se va realiza pe un culoar bine delimitat și semnalizat, respectând normele de distanțare fizică.
  • Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă, astfel încât să fie asigurată o suprafață de minimum 4,5 mp/copil.
  • Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile din unitate (dormitoare și în sălile de mese) prin plasarea paturilor, șezlongurilor, respectiv a măsuțelor la cel puțin 2 m distanță între ele.
  • Se vor asigura încăperi dedicate pentru a evita contactul dintre persoanele din grupuri diferite; va fi nominalizat personalul care lucrează la fiecare grupă de copii și vor fi repartizate spațiile în care aceștia își vor desfășura activitatea zilnică în mod constant.
Comenteaza