Îmbunătățirea transportului în comun, dorința primarului din Florești pentru 2023

Îmbunătățirea transportului în comun, dorința primarului din Florești pentru 2023

Bogdan Pivariu a dezvăluit că își dorește să pună și mai mult accent anul viitor pe transportul în comun pentru a rezolva situația traficului din localitatea clujeană.

Aglomerația din Florești e deja de notorietate de câțiva ani, iar primarul încearcă să găsească soluții. Bogdan Pivariu a anunțat că pentru 2023 se încearcă îmbunătățirea transportului în comun pentru a rezolva măcar o parte din traficul de pe raza comunei.

"A fost semnat contractul de finanțare pentru metrou, lucru care ne bucură. Cea mai mare parte din centura metropolitană este bugetată. Noi am demarat și am trimis către CNAIR actele pentru demararea lucrărilor pentru drumul de legătură din partea sudică, ce va avea bandă de autobuz dedicată.

Luăm în calcul achiziția de autobuze electrice pentru a interveni la flota existentă pentru a crește calitatea transportului în comun. Avem multe proiecte de infrastructură, multe din ele sunt pentru a favoriza transportul în comun, care a început să funcționeze din ce în ce mai bine.

Dacă transportul în comun asigură o variantă mult mai rapidă, comodă și de calitate, sunt sigur că floreștenii vor renunța la propriile mașini. Sunt sigur că din ce în ce mai mulți vor apela la transportul în comun", a spus Bogdan Pivariu la ZIUA Live.

Comenteaza