Gunoiul s-ar putea scumpi la Cluj. Rosal şi Brantner cer majorări la tarifele de salubrizare

Gunoiul s-ar putea scumpi la Cluj. Rosal şi Brantner cer majorări la tarifele de salubrizare
Clujenii ar putea plăti mai mult pentru salubrizarea menajeră, în cazul în care Consiliul Local din Cluj-Napoca va fi de acord cu cererea celor două firme ce asigură salubrizarea.

Cererea de majorare e consistentă - 24,44%, procent cerut în mod identic de Rosal Grup şi de Brantner-Vereş. Întrebat dacă exclude varianta unui cartel având în vedere că procentul de majorare cerut e identic şi la nivelul sutimilor de procent, primarul interimar Radu Moisin a refuzat să răspundă. "Nu comentez activitatea celor două firme", a spus el. 

"Ar fi prima majorare de la debutul acestui contract. Dacă eram de acord cu majorarea, îmbrăca forma unui proiect de Hotărâre de Consiliu Local, dar  voi face o informare iar CL va decide ce doreşte. Nu ascund faptul că am căutat în ultimele zile motive legale pentru a nu face această majorare", a spus Moisin.

Acesta adaugă că, potrivit contractului cu cele două firme, majorările de tarif pot fi analizate în februarie sau martie pentru curăţenia stradală, respectiv din 1 ianuarie pentru salubrizarea menajeră. "Cererile au fost depuse în decembrie", a adăugat el.

Comenteaza