Groapa de gunoi închisă de la Câmpia Turzii trece în domeniul public al județului

Groapa de gunoi închisă de la Câmpia Turzii trece în domeniul public al județului

Fosta groapă ilegală de gunoi de la Câmpia Turzii care a fost închisă complet va trece în domeniul public al județului Cluj.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre privind „înscrierea în inventarul domeniului public al Județului Cluj a bunurilor imobile realizate prin lucrările de închidere și ecologizare a Depozitului neconform de deşeuri urbane Câmpia Turzii” este necesară clarificarea regimului juridic al bunurilor rezultate în urma închiderii depozitului neconform.

În cadrul ședinței ordinare a forului administrativ județean de joi, 27 mai 2021, a fost adoptat proiectul de hotărâre care prevede transmiterea dreptului de administrare al terenului pe care se află groapa neconformă de deșeuri din Câmpia Turzii, către Consiliul Județean.

Conform aceluiași proiect, demersul a fost făcut în vederea realizării obiectivului „Închidere și ecologizare depozit de deșeuri neconform din municipiul Câmpia Turzii”.

„Este una din rampele temporare din județ pe care le-am închis odată cu rampa de la Pata Rât, și în momentul de față facem operațiunile juridice având în vedere finalizarea acestei închideri și ecologizări a acestui depozit”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Așadar, trecerea terenului de peste 54.00 de m² în domeniul public al Consiliului Județean Cluj a fost realizată deoarece este de datoria forului județean închiderea și ecologizarea depozitelor urbane neconforme din județul Cluj.

În octombrie 2018, a fost semnat contractul de execuție pentru închiderea gropii de gunoi de la Câmpia Turzii, în valoare de 6 milioane de lei pentru. ,„Odată cu semnarea acestui ultim contract vizând ecologizarea rampelor de deșeuri din județ lucrurile reintră în deplină normalitate. În cazul a trei dintre rampe lucrările sunt complet finalizate, la altele două acestea sunt în derulare, astfel încât perspectiva e acum mai mult decât clară și favorabilă în ceea ce privește ecologizarea rampelor și, în final, completa rezolvare a problemei deșeurilor”, declara atunci Tișe.

Comenteaza