News alert GRATIS pe mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, VINEREA! Când se ajunge la 50% clujeni vaccinați

GRATIS pe mijloacele de transport în comun din Cluj-Napoca, VINEREA! Când se ajunge la 50% clujeni vaccinați

Clujenii vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, în fiecare ultimă zi lucrătoare a săptămânii, în cadrul programului ''Vinerea verde''. Programul va fi lansat în momentul în care se atinge borna de 50% rată de vaccinare pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Costurile generate de acest program vor fi suportate de Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca. Dacă va fi nevoie de mai mulți bani, va interveni Primăria Cluj-Napoca, prin mecanismul de compensație, conform legii.

''Vreau să mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest program, care au înțeles faptul că a trăi în acest secol înseamnă să trăiești sănătos, pentru a pune la dispoziție o alternativă verde la mașină, pentru a avea un oraș de talie european. Am găsit soluția legală, corectă pentru a va propune acest program.

În vederea reducerii poluării, încurajarea transportului public și fluidizarii traficului, CTP introduce transportul gratuit în fiecare vineri. Prin acest program, se acordă gratuitate oricărei persoane dorește să călătorească pe mijloacele de transport în comun pe liniile de pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Costurile generate de acest program vor fi suportate de CTP. Primăria Cluj-Napoca va interveni să plătească costul suplimentar, dacă este nevoie, prin mecanismul de compensare, conform legii, evident, din banii clujenilor. Anul acesta avem un buget de 7 milioane de lei, deja CTP se pregătește să facă o solicitare de compensare pentru dificultățile pe care le-a întâmpinat deja în primul trimestru al anului, pe fondul pandemiei.

Proiectul gratuității în ziua de vineri va fi lansat în momentul în care rata de vaccinare în Cluj-Napoca va ajunge la 50%; mai lipsesc încă 7.588 de persoane. Sunt convins că se va întâmpla cât de repede'', a declarat edilul Emil Boc. Proiectul a fost supus votului în ședința Consiliului Local de miercuri, 26 mai.

Comenteaza