Grădină urbană în Pădurea Clujenilor, concept în premieră la Cluj-Napoca

Grădină urbană în Pădurea Clujenilor, concept în premieră la Cluj-Napoca

Eco Garden Construct, firma care se ocupă de partea "verde" a proiectului, amenajează în noua pădure-parc a Clujului o grădină urbană în care clujenii vor putea atât planta, cât și culege și gusta fructele care vor crește în pomii din parc.

În parcul Tineretului sau Pădurea Clujenilor, zonă de agrement aflată în execuție în partea de est a orașului, în zona Bulevardului Muncii, pe o suprafață de peste 21 de ha, va fi amenajată o grădină urbană - concept în premieră la Cluj-Napoca. De asemenea, conform directorului general al Eco Garden Construct, Mircea Crăciun, noul parc va avea și o tiroliană și un punct de belvedere amplasat pe în partea superioară, pe ultimul terasament.

"Avem o grădină urbană - prima dată se vine la Cluj și prima dată în România cu acest concept de grădină urbană. Această grădină este destinată celor care vor să vină și să cunoască atât arborii, cât și arbuștii și plantele care se folosesc, nu doar ornamentale, ci și pomi fructiferi, fructe de pădure, dar vor fi și alte activități care se vor putea întreprinde acolo. Pot să vină bunicii cu copiii să planteze, pe urmă să urmărească, să-și vadă plantele cum cresc - va fi un experiment socialinteresant și activ pentru toți clujenii. Clujenii vor putea să meargă să culeagă mere, nuci, afine... Astfel, pentru generațiile care nu mai au bunici la țară e o soluție foarte bună ca totuși să aibă contact cu natura", a spus la ZIUA LIVE Mircea Crăciun.

Lucrările în Parcul Pădurea Clujenilor avansează, au fost plantați deja zeci de mii de puieți forestieri și peste 1.500 de arbori mari. 

"Avem deja un număr de 35.000 de puieți forestieri, avem câțiva zeci de mii de arbuști în formă matură și peste 1.500 de arbori mari, la dimensiunea de plantare de 30-45 cm circumferință, înseamnă niște arbori de 4,5 - 7m, deci, practic, clujeanul când va merge în acest parc va avea deja o pădure-parc, așa cum a fost denumită zona, într-o fază de evoluție destul de consistentă, a mai precizat Mircea Crăciun.

Parcul, a cărui amenajare ar urma să fie încheiată în cursul anului viitor, va avea alei pietonale, piste de biciclete, foișoare, zone pentru sport și locuri de joacă, dar și două pasarele care să faciliteze trecerea din partea estică în partea vestică a sitului. Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei.

 

Comenteaza