Ghiozdane gratuite pentru elevii clujeni din clasa I: "Primul ghiozdan", aprobat cu scandal de consilierii judeţeni

Ghiozdane gratuite pentru elevii clujeni din clasa I:
Programul "Primul ghiozdan" al Consiliului Judeţean Cluj, care prevede acordarea gratuită de ghiozdane şi rechizite pentru copiii care intră în clasa I în întreg judeţul a fost aprobat astăzi după certuri de aproape o oră între consilierii judeţeni.

Proiectul a fost votat de 21 de consilieri, în vreme ce 11 au fost împotriva acestuia. Preşedintele CJ Cluj, Alin Tişe, spune că "va avea grijă" ca numele celor care au votat împotriva proiectului să fie făcute publice. "Puneţi-ne la zid şi împuşcaţi-ne, mai bine. Ne puneţi la stâlpul infamiei, e ruşinos", a replicat consilierul Teodor Pop-Puşcaş. "Vă voi da în judecată pentru că nu am fost împotrivă ci am venit cu o variantă îmbunătăţită", a explicat şi consilierul Mihaela Rozor.

Proiectul de hotărâre de Consiliu Judeţean a fost cel mai dezbătut în şedinţa de astăzi: aproape o oră s-au certat consilierii pe această temă. "Este o campanie electorală înainte de termen, pentru că asta e până la urmă", a acuzat consilierul Dan Canta cu referire la iniţiatorul proiectului, Alin Tişe. "Este un demers populist", a acuzat şi consilierul Teodor Pop Puşcaş, de asemenea de la PSD. Un amendament înaintat de Mihaela Rozor, care prevedea acordarea de bonuri valorice în valoare de 100 de lei pentru elevii unde venitul pe membrul de familie este mai mic de 300 de lei, a fost respins.

Beneficiarii programului sunt cei 4.960 de copii înscrişi în întreg judeţul pentru începerea clasei I, dintre care 3.145 sunt înscrişi în şcolile din mediul urban şi restul de 1.812 fac cursuri în mediul rural. Ghiozdanele vor fi echipate cu câte un carnet tip I, caiete A5 şi A4, creioane colorate, radieră, riglă şi penar neechipat.

Astăzi este celebrată şi Ziua Învăţătorului.

Comenteaza