Gata cu şantierul. Memo a primit o nouă înfăţişare GALERIE FOTO

Gata cu şantierul. Memo a primit o nouă înfăţişare GALERIE FOTO
După două luni şi jumătate de şantier, timp în care nervii clujenilor, fie ei pietoni sau şoferi, au fost întinşi la maxim, intens circulata stradă Memorandumului a căpătat o nouă înfăţişare.

Asfaltul a fost turnat, trotuarele au fost pavate, cablurile băgate în subteran, stâlpii de iluminat înlocuiţi cu unii noi, moderni, iar de luni, 15 iunie, traficul rutier şi pietonal a revenit la normal. Pentru ca reabilitarea străzii să fie completă mai trebuie plantaţi teii, însă acest lucru se va petrece abia la toamnă.

"Pe strada Memorandumului au fost introduse cablurile în subteran, au fost schimbaţi stâlpii de la Electrica şi trotuarele au fost pavate cu granit. La toamnă vor fi plantaţi şi copaci. Doar atunci se pot face plantări. Vă mulţumesc pentru înţelegere!", a informat edilul municipiului, Emil Boc, pe pagina sa de Facebook.

Ca urmare a finalizării lucrărilor de modernizare a străzii, Compania de Transport Public (CTP) a renunţat la staţiile provizorii înfiinţate pentru a deservi utilizatorii mijloacelor de transport în comun din municipiu. Astfel, de luni s-a revenit la staţia Memorandumului, pe ambele sensuri, pentru liniile 1, 6, 7, 25 de troleibuze, respectiv 9, 19, 22, 24, 24B, 29, 30, 42, 52 de autobuze.

Cu toate acestea, CTP a decis să menţină traseul liniilor 19, 29 şi 42 pe str. J. Curie - 21 Decembrie 1989. Prin urmare, în staţia Sora, pe sensul spre Mănăştur, vor opri în continuare liniile 3, 4, 5 de troleibuze şi 19, 29, 32B, 42, respectiv 24, 24B şi 30 de autobuze. Reabilitarea acestei artere, parte din proiectul „Refacerea infrastructurii Oraşului Comoară, modernizare căi de acces spre centrul istoric", a fost demarată la 31 martie.

După cum au anunţat reprezentanţii primăriei, în prima etapă execuţia s-a derulat pe prima bandă carosabilă, în direcţia de mers spre cartierul Mănăştur, şi pe trotuarul adiacent numerelor cu soţ. Începând din 13 mai, şantierul s-a mutat şi pe celălalt sens de mers, spre Mărăşti.

În proiect sunt cuprinse alte trei străzi din centru: Moţilor, Avram Iancu şi I. C. Brătianu. Licitaţia pentru efectuarea lucrărilor a fost câştigată de societatea Viarom Construct, cu o ofertă de 16,9 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, suma cu 7,3 milioane mai mică decât valoarea estimată a proiectului, de 24,2 milioane de lei, fără TVA.

Comenteaza