Garibaldi trece anul. Cât de mult se lățește

Garibaldi trece anul. Cât de mult se lățește
Garibaldi trece anul. Cât de mult se lățește
Garibaldi trece anul. Cât de mult se lățește
Garibaldi trece anul. Cât de mult se lățește

Podul Garibaldi, despre care s-a anunțat că va fi complet refăcut, nu intră în șantier anul acesta.

 

Se lucrează la documentația pentru licitația de execuție a Podului Garibaldi, anunța recent primarul. Ați înțeles din asta că, gata, podul intră în șantier? Greșit. Lucrările nu vor porni prea curând. Nici măcar la Podul Porțelanului nu s-a început treaba; vorbim de o licitație desfășurată în toamnă și de un contract semnat cu executantul, Diferit SRL, pe 31 mai.

Revenind la Podul Garibaldi, autorizația de construire a fost eliberată în 11 aprilie. Costul evaluat pentru lucrări este de 5,2 milioane de lei. Locuitorii din cartierul Grigorescu sunt speriați de faptul că acest pod va intra în șantier, întrucât o bună parte dintre ei (dar și o bună parte dintre floreșteni) îl folosesc pe drumul spre muncă.

De aceea, municipalitatea a decis ca lucrările să se facă ”sub trafic”. ”Demolarea se va face pe etape, pentru a asigura funcționarea parțială a podului”, se arată în autorizația de construire. Garibaldi nu doar că va fi nou, dar va fi și mai larg. Se va ajunge, de la 13,5 m la un maximum de 24 m. ”Se vor extinde culeele și pilele pentru a realiza spațiu de rezemare pentru 11 grinzi, astfel structura se va lărgi la 4 benzi de circulație și două trotuare.

Structura de rezistență a suprastructurii e formată în secțiune transversală din 11 grinzi metalice cu inimă plină cu înălțimea de 75 m, cu lățimea tălpilor de 50 cm, iar grosimea platbandelor, de 20 mm. Grinzile sunt rigidizate pe verticală cu platbande de 15 mm între tălpi; în sens transversal grinzile sunt solidarizate prin intermediul antretoazelor dispuse la 3,60 m, în lungul grinzilor”, se arată în autorizație.


Cifrele viitorului pod Garibaldi

  • Lungimea totală: 50,30 m
  • Lățime: 20-24 m
  • Lățimea părții carosabile: 14 m
Comenteaza