Foto Gală de renume la Cluj-Napoca! Primarul Boc a premiat tinerii cercetători în știință și inginerie

Gală de renume la Cluj-Napoca! Primarul Boc a premiat tinerii cercetători în știință și inginerie
| Foto: Facebook.com/cjcluj
Gală de renume la Cluj-Napoca! Primarul Boc a premiat tinerii cercetători în știință și inginerie
Gală de renume la Cluj-Napoca! Primarul Boc a premiat tinerii cercetători în știință și inginerie
Gală de renume la Cluj-Napoca! Primarul Boc a premiat tinerii cercetători în știință și inginerie

A fost vorba de ediția a VIII-a a Premiilor Rada Mihalcea pentru tineri cercetători în știință și inginerie, iar gala de premiere s-a ținut la Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”.

Rada Mihalcea - cetățean de onoare al municipiului Cluj-Napoca începând cu anul 2014 și profesor la Universitatea Michigan - este unul dintre cei mai cunoscuți cercetători din Statele Unite ale Americii, fiind recunoscută în topul celor mai buni 100 cercetători americani și premiată de fostul președinte al S.U.A., Barack Obama.

„Cu această ocazie am subliniat încă o dată faptul că investițiile în cercetare și inovare înseamnă investiții în viitorul Europei. Datorită acestor tineri talentați avem șansa unui viitor mai verde, mai digital și mai rezilient care va contribui la soluționarea unora dintre provocările majore, cum ar fi schimbările climatice, transportul durabil și energia din surse regenerabile.

Concursul organizat de Primăria Cluj-Napoca alături de prof. dr. Rada Mihalcea este recunoscut la nivel european ca un model de bune practici pentru promovarea talentelor în domeniile cercetării, inovării și tehnologiei.

Inițiat în anul 2015, concursul recunoaște tinerii cercetători din domeniul științei și ingineriei care, prin munca lor au demonstrat excelență și au adus contribuții extraordinare în domeniul lor de activitate. Competiția pune în valoare unul dintre cele mai importante avantaje pe care țara noastră le deține: resursa umană capabilă, talentul și dorința de afirmare.
Câștigătorii ediției 2022 sunt:

- Premiul I - Raul-Cristian Roman – Universitatea Politehnica Timișoara, Automatică și Informatică Aplicată
 -Premiul II - Leontin Pădurariu – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Fizică
- Premiul III - Roxana Strungaru -Jijie – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, Instit. de Cercetări Interdisciplinare (ICI)

Mențiuni speciale:

- Laura Mitrea – Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară, Cluj, Zootehnie; Institutul de Științele Vieții
- Elena Ionela Cherecheș – Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iaşi, Ştiinţa şi Ingineria Materialelor
- Ştefan Andrei Irimiciuc – Institutul Naț. de Fizica Laserilor, Plasmei și Radiației (INFLPR)

Premiile pentru căştigătorii acestei ediții au fost oferite de Betfair, Emerson și Terapia SA - o companie SUN PHARMA”, a transmis primarul Clujului.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza