Funcţionarul arătat cu degetul de primarul Moisin, apărat de edilul Boc

Funcţionarul arătat cu degetul de primarul Moisin, apărat de edilul Boc
După ce a cerut public anchetarea şefului Direcţiei de Asistenţă Socială, fostul primar Moisin, acum consilier local, consideră că a avut dreptate, chiar dacă edilul Boc are altă părere.

Administraţia locală va lansa o nouă licitaţie pentru a cumpăra un imobil în cadrul unui proiect de 16,3 milioane de lei finanţat din bani europeni şi derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală (DASM). Primarul Emil Boc a declarat pentru ZIUA de CLUJ că, deşi există întârzieri în acest proiect, sunt şanse ca acestea să fie recuperate. În plus, primarul spune că şeful de la DASM nu este vinovat de situaţie.

După ce consilierii USL au semnalat săptămâna trecută nereguli la licitaţia pentru cumpărarea unei clădiri în cadrul proiectului „Împreună pentru un început sigur", derulat de Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală a Primăriei, edilul Emil Boc a declarat că instituţia va lansa o nouă procedură. „Am semnat pentru anularea procedurii deoarece la elaborarea caietului de sarcini nu s-au respectat prevederile din hotărârea Consiliului Local adoptată anul trecut. Avocatul care asigura asistenţa juridică pe proiect a fost informat şi va elabora o nouă documentaţie", a declarat edilul pentru ZIUA de CLUJ. Primarul a precizat că, deşi există întârzieri în proiectul european, acestea mai pot fi recuperate. „Avem termen până în 31 martie şi cred că ne putem încadra şi cumpăra imobilul", a adăugat Boc.

Proiectul "Împreună pentru un început sigur" a fost câştigat de în urmă cu trei ani de Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, împreună cu parteneri din Arad, Rotherham şi două fundaţii clujene. Valoarea finanţării este de peste 16,3 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi, potrivit oficialilor DASM, pentru "îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii". Durata de implementare este de trei ani. Ţinta proiectului este informarea, medierea, consilierea profesională a peste 3.400 de persoane de etnie romă şi a peste 1.500 de persoane cu dizabilităţi. 10% dintre participanţi vor fi angajaţi graţie unor subvenţii care se vor oferi angajatorilor dispuşi să colaboreze. Mai mult, iniţiatorii şi-au propus să evalueze competenţelor celor 5.000 de persoane vulnerabile şi să organizeze cursuri de formare pentru aceştia.

Proiectul mai prevede înfiinţarea unui centru de informare şi consiliere pentru promovarea oportunităţilor de integrare pe piaţa muncii. Pentru acest centru este nevoie de o clădire pe care în prezent Primăria trebuie să o cumpere. Achiziţia este estimată de 300.000 de euro. Anul trecut, fostul primar Radu Moisin îl acuza pe şeful DASM, Aurel Mocanu, că a semnat un antecontract cu o persoană fizică pentru a cumpăra o clădire de pe strada Dunării pentru suma de 275.000 de euro, în nume propriu. Mai mult, Moisin a sugerat că Mocanu nu a respectat dispoziţiile pe care i le-a dat în calitate de primar să folosească o clădire a Primăriei pentru înfiinţarea centrului şi doar să o reabiliteze şi că, din acest motiv, există întârzieri serioase la împlementarea proiectului, de peste un an de zile.

Actualul primar Emil Boc a declarat că greşeala comisă de Mocanu este este atât de gravă, având în vedere că respectivul antecontract nu a produs efecte juridice. De aceea, a menţionat edulul, nu a fost nevoie ca acest caz să ajungă în faţa comisiei de disciplină a primăriei. Moisin spune că greşelile comise de Mocanu sunt extrem de grave şi că s-ar putea solda chiar cu destituirea din funcţie. În prezent consilier local, Radu Moisin, a afirmat că este convins că nu a greşit în privinţa erorilor comise de şeful de la DASM.

"Eu sunt întotdeuna nemulţumit de felul în care se gestionează şi se implementează proiectele europene ale Primăriei. Oricum am cerut o informare Direcţiei de Asistenţă Socială în privinţa acestui proiect şi vom analiza situaţia", a mai precizat primarul Emil Boc.

Aurel Mocanu declara că a respectat fişa de proiect şi că a procedat în consecinţă în gestionarea respectivului proiect de peste 16,3 milioane de lei, fără a da detalii cu privire la ce s-a realizat până în prezent şi cum au fost cheltuiţi banii.

 

 

Comenteaza