FOTO - În centrul Clujului, pericolul vine de sus. Clădirea care se "destramă"

FOTO - În centrul Clujului, pericolul vine de sus. Clădirea care se
Multe dintre imobilele vechi din zona centrală sunt o ameninţare la adresa clujenilor care trec pe lângă ele.

Un cititor ziuadecj.ro a atras atenţia asupra stării deplorabile a unei clădiri din zona centrală, din care stau să cadă bucăţi.

"Asta se întâmplă la o clădire de pe strada Dacia, vis-a-vis de Urania. Oare cât mai trebuie să așteptăm până să trecem fără frică pe sub cornișele clădirilor vechi din centru Clujului? Până moare un om?", s-a întrebat cititorul nostru, care a făcut câteva poze cu clădirea-pericol şi le-a trimis pe adresa redacţiei.

În imagini se observă că întreaga zonă din preajma cornişei este crăpată şi pare că se poate desprinde oricând.

"Dacă cei care au inițiat și aprobat noul PUG pot condiționa obținerea unei autorizații de construire de dezmembrarea prealabilă a unei fâșii din teren pentru realizarea profilului anumitor străzi și dacă unele terenuri cu valori de sute de mii de euro (anterior adoptării noului PUG) nu mai sunt construibile, cred că se poate recurge și la constrângerea coproprietarilor unor astfel de imobile (de valoare istorică și arhitectonică până la urmă) să-și reabiliteze clădirile pericol-pulblic", ne-a scris cititorul.

Dacă aţi filmat sau pozat ceva interesant, dacă aveţi informaţii care credeţi că ar trebui cunoscute şi de ceilalţi, trimiteţi-le pe adresa redactie@ziuadecj.ro.

Comenteaza