Fostul șef al DGASPC, replică la acuzațiile CJ Cluj: „Până în septembrie noi nu am avut niciun caz de COVID”

Fostul șef al DGASPC, replică la acuzațiile CJ Cluj: „Până în septembrie noi nu am avut niciun caz de COVID”

Daniel Tămaş, directorul demis al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Cluj, a reacționat la acuzațiile Consiliului Județean (CJ) Cluj.

CJ Cluj l-a acuzat, printre altele pe Daniel Tămaș că, în timpul mandatului său la DGASPC „situația a degenerat și a condus la decese" pe fondul pandemiei cu coronavirus.

ZIUA de CLUJ l-a contactat pe fostul șef de la DGASPC pentru a-i afla poziția cu privire la acuzaţiile formulate de forul judeţean.

„Sunt de-a dreptul consternat de ce am văzut în presă. Eu sunt plecat de la DGASPC de trei săptămâni. Am impresia că cei care fac aceste comunicate de presă, purtătorul de cuvânt al CJ Cluj sau chiar președintele Alin Tișe, dovedesc încă o dată că minciuna este la rang de virtute la Consiliul Județean. Vreau să spun că până în septembrie noi nu am avut niciun caz de COVID”, a declarat Daniel Tămaș.

Fostul director a precizat că în septembrie au apărut primele cazuri de COVID în câteva centre, iar până la data la care el a fost la serviciu nu a fost înregistrat niciun deces De asemenea, acesta a spus că  nu a avut cunoștință, așa cum afirmă CJ Cluj, de anchete epidemiologice care să ascundă date despre persoane care ar fi fost infectate cu COVID-19.

„Este injust și imoral să mă acuzi pe mine după trei săptămâni. Am terminat după 22 de ani activitatea în DGASPC și nu văd de ce aș fi eu responsabil de ceea ce se întâmplă în această perioadă acolo”, a explicat Tămaș.

Comenteaza