Fonduri suplimentare pentru două instituții de spectacole din Cluj

Fonduri suplimentare pentru două instituții de spectacole din Cluj

Consiliul Județean Cluj a aprobat miercuri un proiect de hotărâre privind suplimentarea finanțării instituțiilor publice de spectacole.

Reunit în ședință extraordinară miercuri, 27 decembrie 2023, Consiliul Județean Cluj a aprobat proiectul de hotărâre care viza rectificarea bugetului județului în vederea suplimentării finanțării instituțiilor publice de spectacole.

Astfel, fondurile alocate pentru două instituții de cultură din subordinea forului administrativ județean, respectiv Filarmonica de Stat „Transilvania” și Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca vor fi mai mari cu 8.895.000 de lei.

Sumele provin de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și vor fi repartizate astfel: 

  • 7.290.000 de lei pentru Filarmonica de Stat „Transilvania”, respectiv
  • 1.605.000 lei acordați Teatrului de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca.

Reamintim, în acest context, faptul că în subordinea Consiliului Județean Cluj funcționează nu mai puțin de zece prestigioase instituții de cultură:

Filarmonica de Stat „Transilvania”, Muzeul de Artă Cluj-Napoca, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Teatrul de Păpuși „Puck” Cluj-Napoca, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, Muzeul Memorial „Octavian Goga” Ciucea, Revista „Tribuna”, Revista „Művelődés”.

Comenteaza