Floreștiul și-a stabilit taxele și impozitele pe anul 2022

Floreștiul și-a stabilit taxele și impozitele pe anul 2022

Consilierii locali din Florești au aprobat, joi, proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2022.

În ședința ordinară a Consiliului Local Florești, de joi, 16 decembrie 2021, a fost supus dezbaterii și votului proiectul de hotărâre privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul viitor.

Consilierul USR Dan Dehenes l-a întrebat pe edilul Floreștiului dacă taxele și impozitele i se pare mari sau mici pentru locuitorii comunei.

Primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a precizat că taxele și impozitele rămân la fel și se indexează doar cu rata inflației. Conform referatului de aprobare, pentru indexarea impozitelor și taxelor locale aferente anului 2022, consiliile locale vor utiliza rata inflației de 2,6%.

„Noi stabilim taxele conform codului fiscal, asta este legea în România. Aceasta este propunerea mea pentru dvs, iar voi veți decide dacă sunt mari sau mici. Taxele s-au stabilit și se stabilesc conform codului fiscal. Dacă eu le propun, înseamnă că le consider potrivite. Niciodată nu o să fie suficienți bani. Orice administrator își dorește să aibă cât mai mulți bani. Sigur că trebuie să existe un echilibru între cât poți să colectezi de la cetățeni și ceea ce îți dorești să faci. 

În politica pe care o propun, propun atragerea nu doar de fonduri europene, ci și de fonduri de la nivel central, puse la dispoziție de Guvern. Într-adevăr Floreștiul are mare nevoie de investiții. Noi propunem să atragem fonduri europene, guvernamentale și orice fel de alte fonduri care ar putea fi accesate”, a explicat Pivariu.

În cele din urmă, proiectul a fost aprobat în unanimitate de voturi.

Floreștiul a stabilit taxele și impozitele pe anul 2022

Floreștiul a stabilit taxele și impozitele pe anul 2022

Floreștiul a stabilit taxele și impozitele pe anul 2022

Întregul proiect de hotărâre poate fi consultat AICI.

Comenteaza