Floreştenii vor putea ajunge în Cluj pe un drum de macadam

Floreştenii vor putea ajunge în Cluj pe un drum de macadam
S-a avansat ipoteza construirii unei variante suplimentare care să lege comuna Floreşti de Cluj-Napoca, însă viceprimarul comunei, Horea Şulea, a avertizat că proiectul vizează în această etapă crearea unui simplu drum de macadam.

Cei peste 22.000 de locuitori ai comunei Floreşti care şi-au imaginat că vor putea dispune suplimentar de o centură care îi va scoate în Cluj-Napoca, prin strada Donath, trebuie să ştie că proiectul se referă la un simplu drum de macadam. Viceprimarul Horea Şulea a afirmat că proiectul e finanţat din fonduri europene iar lucrările ar urma să înceapă în perioada următoare. Floreştenii vor putea circula spre Cluj-Napoca şi pe acest tronson de circa 8 km, însă cu o viteză mult redusă. De abia în viitor se va putea vorbi de posibilitatea ca acest drum să fie transformat în centură, cu menţiunea ca şi administraţia locală clujeană să investească în modernizarea străzii Dontah.

Drumul suplimentar de legătură cu municipiul Cluj-Napoca va fi construit de administraţia locală Floreşti printr-o finanţare europeană. "Este vorba despre acel program prin care s-au alocat fonduri pentru modernizarea drumurilor forestiere. Deci vorbim de transformarea unui drum forestier într-un drum de macadam, pe care se va putea circula într-adevăr, însă nu în cele mai strălucite condiţii. Toată lumea ştie cum arată drumurile de munte, tot aşa va fi şi acest drum de macadam. Se va putea circula cu circa 40 km la oră", a explicat viceprimarul comunei Floreşti, Horea Şulea. El a adăugat că încă nu s-au început lucrările, dar că se fac planuri totuşi, ca ele să demareze în această primăvară.

"Pe viitor acest drum va putea fi transformat într-o şosea principală, însă pentru acest lucru este nevoie şi de implicarea administraţiei din Cluj-Napoca. Drumul nostru de macadam poate constitui o fundaţie importantă la un viitor drum principal, însă se ştie că situaţia străzii Donath nu este cea mai strălucită. Nu cred că aceasta ar face faţă unui aflux de autovehicule dinspre Floreşti. De aceea sunt de părere că pe viitor ar trebui găsite soluţii pentru o conexiune eficientă între cele două drumuri", a spus Horea Şulea. Conform ultimului recensământ, numărul de locuitori stabili s-a triplat în comuna Floreşti. "Avem peste 22.000 de locuitori. Cei mai mulţi tineri stabiliţi în Floreşti locuiesc pe partea de sud a comunei. În special ei sunt cei care crează acel val important în fiecare dimineaţă spre Cluj-Napoca, pentru a ajunge la serviciu sau la şcoală", a explicat Şulea. Pentru aceştia este nevoie să se realizeze încă o arteră care să meargă paralel cu şoseaua principală, Avram Iancu, urmând să iasă în zona Valea Gârbăului din Cluj-Napoca (prin cartierul Mănăştur), crede viceprimarul.

"S-ar putea crea o şosea cu două benzi, de circa 3 km. Ar fi nevoie de un viaduct care să treacă prin Valea Gârbăului, dar în rest nu sunt implicate alte lucrări complicate. Important ar fi să avem sprijinul administraţiei clujene, mai ales că se doreşte acum să se realizeze şi Spitalul Regional de Urgenţă", a explicat viceprimarul comunei.

 

 

Etichete
Comenteaza