Firma lui Bene pierde un contract cu Primăria Cluj. Municipalitatea a anunţat rezilierea

Firma lui Bene pierde un contract cu Primăria Cluj. Municipalitatea a anunţat rezilierea
Ceea ce ZIUA de CLUJ anticipa în urmă cu două săptămâni, adică posibilitatea rezilierii contractului pentru acest parking de către primărie, s-a întâmplat, municipalitatea nefiind dispusă să mai acorde alte termene firmei constructoare.

Anunţul a fost făcut de primarul Emil Boc la începutul şedinţei consiliului municipal. Acesta a spus că firma constructoare se află într-o situaţie dificilă din punct de vedere financiar, că primăria nu mai poate aştepta şi că se va trece la organizarea unei noi licitaţii.

Parkingul de la intersecţia străzilor Mehedinţi şi Negoiu era executat de firma Construdava, deţinută de controversatul om de afaceri clujean Ioan Bene, condamnat recent la 3 ani şi 10 luni închisoare în dosarul de corupţie al fostului preşedinte al Consiliul Judeţean, Horea Uioreanu. Firma se află în insolvenţă, iar mai multe termene asumate pentru finalizarea lucrării au fost depăşite.

Parkingul suprateran ar fi trebuit să aibă demisol, parter şi cinci etaje, cu 376 de locuri de parcare. Licitaţia organizată de municipalitate pentru construcţia parcării supraetajate a fost câştigată la sfârşitul anului 2012 de o asociere formată din firmele Construdava şi ICCO Emerg, cu o ofertă de 6,5 milioane de lei, dar lucrările au început abia în toamna anului următor, 2013. Termenul iniţial pentru proiectarea şi execuţia parkingului era de doi ani.

Odată cu intrarea firmei Construdava în insolvenţă, în 2014, ritmul lucrărilor la parkingul de pe strada Negoiu a scăzut. Reprezentanţi ai primăriei au declarat atunci că au convenit cu constructorul ca lucrarea să fie terminată până la sfârsitul lunii februarie 2015.

Termenul de finalizare a fost prelungit apoi până în septembrie 2015. Într-o declaraţie dată pentru ZIUA de CLUJ în octombrie 2015, administratorul firmei, Claudiu Cupcea, declara că întârzierea proiectului a fost cauzată de devierea unor rețele de apă, canalizare și curent electric.

Ionel LESPUC
Mircea TĂTAR

Comenteaza