Final în disputa dintre Consiliul Judeţean şi Direcţia Agricolă. "S-a demonstrat că am avut dreptate"

Final în disputa dintre Consiliul Judeţean şi Direcţia Agricolă.
Direcţia Agricolă va renunţa la procesul în instanţă şi va face demersuri pentru ca un teren pe care se află platforma de parcare a avioanelor să intre în proprietatea Consiliului Judeţean (CJ). Preşedintele Alin Tişe: "Sper ca lucrurile să intre în normalitate și toate instituțiile din Cluj să înțeleagă și să ajute la dezvoltarea aeroportului".

Prefectura a anunţat că Direcţia Agricolă Cluj va cere suspendarea acţiunii în instanţă şi va demara procedurile de elaborare a unui actul normativ prin care terenul folosit de Aeroportul Internaţional Cluj (AIAIC) ca platformă pentru gararea aeronavelor să intre în proprietatea CJ. Preşedintele CJ a salutat decizia şi a declarat că instituţia va continua dezvoltarea aeroportului.

"S-a demonstrat că am avut dreptate. Terenul în discuție, din incinta aeroportului, este foarte important pentru dezvoltarea acestuia. De aceea am și luat poziție în mod public. Demersul făcut de Direcția Agricolă a fost unul greșit. Nu poți șterge un teren din inventar printr-un proces în care ceri de fapt proprietatea acelui teren! Sper ca lucrurile să intre în normalitate și toate instituțiile din Cluj să înțeleagă și să ajute la dezvoltarea Aeroportului", a precizat Tişe.

Prefectul Gheorghe Vuşcan a avut luni o întrevedere cu reprezentanţii Direcţiei Agricole, în care a solicitat clarificarea situaţiei platformei tehnice de beton de 12.018 mp din incinta AIAIC. Potrivit Prefecturii Cluj, din documentele prezentate rezultă că terenul se regăseşte atât în inventarul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), cât şi în inventarul domeniului public al judeţului.

Pentru clarificarea situaţiei juridice a terenului, Direcţia Agricolă a promovat un proces în justiţie, lucru care l-a scos din sărite pe preşedintele CJ Cluj, care a acuzat ministerul că intenţionează să "fure" terenul atât de important pentru funcţionarea aeroportului. 

"Demersurile prin adrese repetate iniţiate de Direcţia Agricolă Cluj încă din 2010 de predare înspre CJ Cluj, prin care oferă spre transfer terenul în cauză au rămas fără răspuns, motiv pentru care Direcţia Agricolă a promovat o acţiune în instanţă", a fost replica Prefecturii.

În final, conflictul s-a aplanat, după ce Direcţia Agricolă a acceptat să ceară suspendarea acţiunii în instanţă şi demararea procedurilor de elaborare a unui act normativ prin care terenul să intre din proprietatea publică a statului în proprietatea publică a judeţului Cluj.

"Atât Instituţia Prefectului Cluj, cât şi Direcţia Agricolă Cluj îşi exprimă disponibilitatea de a urgenta rezolvarea acestei situaţii pentru a nu perturba investiţiile în judeţul Cluj", au precizat reprezentanţii Prefecturii Cluj.

Comenteaza