Fazanul săptămânii. Bîldea s-a împăunat cu ideea altuia

Fazanul săptămânii. Bîldea s-a împăunat cu ideea altuia
Goana după imagine îi face pe unii politicieni să iasă în decor. Cel mai recent exemplu este harnicul consilier local Ioan Bîldea, care s-a lăudat cu propunerea altcuiva. Iar omul nu e la prima ispravă de plagiat.

Am sperat ca Victor Ponta să fie singurul plagiator din politică. Am sperat degeaba. Politica este plină de astfel de exemplare, care iau ideile de-a gata, fără să îşi stoarcă neuronii. Avem şi la Cluj aşa ceva. Liberalul Ioan Bîldea, altfel un tânăr cu rezerve de idei, a ajuns la fundul sacului şi a trebuit să se împrumute.

Acum un an, el a fost acuzat că plagiază de Radu Moisin, cu care în prezent este coleg de partid. Bîldea propunea înființarea unei zone mediane cu spațiu verde în care să fie incluse și corpuri de iluminat, în zona Observator - Calea Turzii. "Acest proiect, din nefericire pentru domnul Bîldea, a fost realizat încă din noiembrie 2013, la propunerea primarului Municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc. Mai mult decât atât, documentaţia a fost depusă la Primăria Municipiului Cluj-Napoca miercuri, 26 februarie, adică cu o zi înainte ca domnul consilier Bîldea să lanseze proiectul plagiat pe piaţă. Îi solicităm domnului consilier local al PNL, Ioan Bîldea ca pe viitor să nu mai facă apel la aceste practici josnice care, nu îi fac cinste deloc, mai ales că dânsul, din câte ştim, are aspiraţii înalte în politică şi ar fi păcat ca de pe acum să poarte titulatura de "plagiator"", a spus Moisin.

Consilierul local liberal nu a ascultat sfatul înţelept al colegului său de generaţie şi a „comis-o" încă o dată. El a propus recent ca executivul local să acorde o diplomă de merit şi o insignă femeii care, la mijlocul lunii februarie, a surprins în flagrant trei hoţi de portofele de pe linia 35 a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca. Reprezentanţii primărie spun însă că la nivelul instituţiei se discută de circa o lună de zile despre premierea doamnei respective, supranumită de presă „bunicuţa agent secret" sau „bunicuţa 007".

Ştefania Ferencz, director al Direcţiei de Comunicare, Dezvoltare Locală şi Management Proiecte, în cadrul Primăriei Cluj, a declarat că a purtat discuţii despre acest subiect în urmă cu circa o lună de zile, cu jurnalistul Ion Novăcescu, după ce a citit despre eveniment pe blogul acestuia, novacescu.ro. Ferencz a mai informat că încă se lucrează la forma finală pe care o va avea diploma cu care va fi premiată doamna care a dat dovadă de curaj şi civism în autobuzul 35.

Contactat de ZIUA de CLUJ, Ioan Bîldea s-a lăudat în continuare că el a avut iniţiativa de a propune premierea femeii. Nu ne-a putut explica însă de ce i-a trebuit mai bine de o lună ca să îi vină această idee strălucită şi, mai cu seamă, originală.

Iată cum domnul Bîldea, o tânără speranţă a politicii, arată că are stofă de premier. Plagiem şi un doctorat, ceva?

 

Etichete
Comenteaza