Fără dejecţiile animalelor pe spaţiile verzi din oraş! Soluţia propusă de un consilier local

Fără dejecţiile animalelor pe spaţiile verzi din oraş! Soluţia propusă de un consilier local
Sătul de neplăcerile cauzate de excrementele câinilor, prezente la mai tot pasul în majoritatea spaţiilor verzi din oraş, un consilier local a găsit o nouă soluţie. Acesta propune achiziţionarea unor automate cu pungi biodegradabile.

Consilierul local Ioan Bîldea a adresat o solicitare către Direcţia Ecologie urbană, spaţii verzi şi salubritate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, prin care propune achiziția și amplasarea în zona parcurilor și a spațiilor verzi publice a unor automate cu pungi biodegradabile pentru excrementele câinilor scoși la plimbare.

"Locuri speciale destinate plimbării câinilor sunt doar două în tot orașul, deci proprietarii de câini împart, în general, aceleași spații de plimbare și relaxare cu cei care nu dețin animale de companie. Această situație care duce de multe ori la nemulțumiri. Primesc des sesizări legate de acest aspect. Pentru a îmbunătăți situația, propun achiziția și amplasarea automatelor cu pungi biodegradabile, iar lângă ele să existe coșuri de gunoi speciale în care excrementele să fie aruncate", a precizat Bîldea.

Acesta a menţionat că municipiul Cluj-Napoca ar trebui să își permită o minimă investiție de acest fel, mai ales că vorbim de un oraș în care sunt zeci de mii de proprietari de câini.

De altfel, de-a lungul timpului, nenumăraţi clujeni au reclamat faptul că trotuarele şi spaţiile verzi sunt pline cu fecale de câini, iar mulţi dintre proprietarii patrupedelor nu respectă regulile de bun simţ şi nu strâng mizeria lăsată în urmă. Potrivit regulamentului privind accesul, circulaţia şi plimbarea câinilor cu stăpân pe domeniul public sau privat al municipiului Cluj-Napoca, pe timpul plimbării, însoţitorii câinilor au obligaţia de a colecta dejecţiile provenite de la animalele pe care le deţin. În acest scop vor avea asupra lor, în mod obligatoriu, dotările necesare (pungi, mănuşi de unică folosinţă, etc). În caz contrar, aceştia ar risca o amendă de până la 500 de lei. Proiectul de hotărâre referitor la modificarea regulamentului privind accesul şi plimbarea câinilor în Cluj-Napoca se afla în dezbatere de mai bine de un an de zile şi ar putea ajunge pe masa consilierilor locali în toamna acestui an.

Comenteaza