Exproprieri de aproape 2 milioane de lei pentru extinderea străzii Moș Ioan Roată

Exproprieri de aproape 2 milioane de lei pentru extinderea străzii Moș Ioan Roată

Primăria va începe exproprierile necesare pentru modernizarea și extinderea unui tronson al străzii Moș Ion Roată din Cluj-Napoca. 12.000 de metri pătrați vor fi expropriați pentru cauză de utilitate publică.

Viitoarea lucrare vizează tronsonul 0+264 – 0+915.089, iar 10 proprietăți vor fi afectate. Dintre acestea, două parcele aparțin Ministerului Apărării Naționale și una chiar municipiului Cluj-Napoca, care sunt și cele mai mari din totalul terenului care va fi expropriat.

Prin lucrările de modernizare se dorește lărgirea pe anumite porțiuni a acestei străzi pentru o circulație mai bună înspre și dinspre cimitirul proiectat la capătul străzii, dar și extinderea rețelei de canalizare pluvială. Astfel capătul nordic al străzii este modernizat, dar spre capătul sud-vestic drumul este de pământ, cu lățime de 4 m și nu corespunde profilului prevăzut în PUG.

De la cei 7 proprietari privați se vor expropria suprafețe între 31 și 1078 de metri pătrați, un total de 3840 de metri pătrați. Potrivit evaluării realizate de MondEv Real Estate SRL totalul despăgubirilor este de 1.812. 480 de lei.

Valoarea de piață stabilită de evaluator pentru aceste terenuri este de 86 de euro per metru pătrat (411 lei/mp). Iar valoarea recomandată de despăgubire este de 98,8 de euro per metru pătrat (472 lei/mp). Practic oamenii vor primi despăgubiri între 14.000 și 620.000 de lei în funcție de mărirea suprafeței expropriate.

Proiectul se dezbate la ședința Consiliului Local Cluj-Napoca de astăzi. 

Comenteaza