Experimentul toamnei, la Cluj. Cum se va circula pe strada Moţilor pe benzi reversibile

Experimentul toamnei, la Cluj. Cum se va circula pe strada Moţilor pe benzi reversibile
Primarul a vorbit, pentru ZIUA de CLUJ, despre noul sistem de circulaţie care se va aplica de luna viitoare pe una din cele mai aglomerate artere din oraş.

Într-un mesaj video încărcat pe reţeaua de socializare Facebook la sfârşitul săptămânii trecute, Emil Boc dădea vestea că din luna octombrie pe strada Moţilor va funcţiona, experimental, un sistem de benzi reversibile, şi anume două benzi spre centru şi una spre Mănăştur, dimineaţa, respectiv două benzi spre Mănăştur şi una spre centru, după-amiaza.

După publicarea acestei ştiri, mulţi cititori s-au întrebat cum de s-a ajuns să se schimbe trei benzi pe strada Moţilor şi ce s-a întâmplat cu a patra bandă de circulaţie.

Contactat de ZIUA de CLUJ, primarul municipiului, Emil Boc, a explicat cum va funcţiona acest sistem. „O bandă din cele patru va fi pentru transportul în comun, practic mai rămân trei benzi libere. Dimineaţa, când fluxul de maşini e mai mare dinspre Mănăştur spre centru, se va circula pe două benzi către centru şi pe una către Mănăştur, în timp ce după-amiază se va circula pe două benzi către Mănăştur şi pe una către centru", spune edilul Clujului.

Astfel, dimineaţa, din Mănăştur spre centru se va circula pe trei benzi, pe o bandă transportul în comun plus autoturismele iar pe alte două benzi autoturismele, iar spre Mănăştur va circula atât transportul în comun cât şi autoturismele pe o singură bandă. După amiază, benzile vor fi una pentru transportul în comun şi autoturisme din centru spre Mănăștur, plus alte două din centru spre Mănăştur, în timp ce dinspre Mănăştur spre centru va exista o singură bandă atât pentru autoturisme cât şi pentru transportul în comun.

Primăria anunţă că va institui acest sistem începând din 15 octombrie, dată la care preconizează că vor fi finalizate lucrările de modernizare a străzii Moţilor. Primarul a anunţat, de asemenea, că pe strada Moţilor va exista şi bandă pentru biciclete, dar că aceasta nu va fi ca şi cea de pe strada Avram Iancu, pe trotuar, ci pe partea carosabilă, din cauza lipsei de spaţiu.

 

Comenteaza