Video Este gata noua farmacie a Spitalului de Urgență Cluj

Este gata noua farmacie a Spitalului de Urgență Cluj

Spațiul în care va funcționa farmacia Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Cluj-Napoca, reabilitat și modernizat cu 3 milioane de lei, este pregătit să fie dat în folosință.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Proiectul este rezultatul colaborării dintre Consiliul Județean (CJ) Cluj, Municipiul Cluj-Napoca, societatea Terapia și spital. Investiția, de 3,1 milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată, a presupus reabilitarea și modernizarea unui corp de clădire (demisol și parter) – monument istoric, în care funcționa tâmplăria unității, și transformarea acestuia într-un spațiu adecvat pentru o farmacie de spital cu circuit închis.

În acest sens, s-au făcut următoarele alocări: CJ - 1,4 milioane de lei, Consiliul Local - 835.000, venituri proprii ale SCJU – 825.000. S-a adăugat sponsorizarea Terapia, de 500.000 de lei, pentru achiziționarea mobilierului specific pentru farmacie și spații de depozitare, în scopul desfășurării activității de farmacie.

Reabilitarea spațiului a presupus demolări și desfaceri ale unor ziduri existente de compartimentare și crearea de goluri în zidării existente; consolidări ale pereților și bolților; lucrări de restaurare; recompartimentarea spațiilor; instalații sanitare, termice, electrice, curenți slabi; instalație de ventilație – chiller; montcharge interior și exterior.

Alte intervenții au vizat lucrări la tavane, pardoseli; cameră-frig; tâmplării noi (similare celor istorice), din lemn masiv de stejar; finisaje interioare și exterioare; rampă de acces; copertină din sticlă securizată.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza