Foto Esplanada din fața Teatrului Național va fi gata până la 1 Decembrie

Proiectul de modernizare a Parcului „Ștefan cel Mare” se apropie de finalizare - stadiu: 92%. Investiție: peste 2,4 milioane euro.

Până la data de 1 Decembrie este programată și în grafic finalizarea esplanadei adiacente clădirii Teatrului Național Cluj-Napoca. La finalul proiectului, clujenii vor avea aici un nou spațiu public de calitate pentru petrecerea timpului liber. Noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. De asemenea, proiectul include plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene.

Modernizarea parcului cuprinde:
- modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate;
- mobilier urban modern;
- loc de joacă pentru copii;
- scenă demontabilă în spatele clădirii teatrului;
- 4 fântâni arteziene;
- rastel pentru biciclete cu dale înierbate;
- stație pentru încărcarea mașinilor electrice;
- corpuri de iluminat cu proiectoare;
- sistem de irigații automatizat;
- punct gospodăresc îngropat;
- toaletă automată accesibilă persoanelor cu dizabilități.

De asemenea, clădirea Teatrului Național „Lucian Blaga” și a Operei Naționale Române Cluj-Napoca va beneficia de un sistem de iluminat arhitectural, similar cu cel de Casa de Cultură a Studenților „Dumitru Fărcaș” și Biserica Romano-Catolică Sfântul Mihail.

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).

Comenteaza