Emil Boc: Locuințele sociale de pe Ghimeșului, gata până la finalul anului

Emil Boc: Locuințele sociale de pe Ghimeșului, gata până la finalul anului
| Foto: Facebook/ Municipiul Cluj-Napoca

Șantierul de pe Ghimeșului pentru locuințe sociale este în întârziere. Lucrările trebuiau finalizate până la 30 iulie.

”Avem o ușoară întârziere pe Ghimeșului unde se lucrează la 12 locuințe sociale. Constructorul avea ca termen 30 iulie, dar au invocat faptul că au fost afectați pe perioada pandemiei. Aceste locuințe sociale vor fi gata până la sfârșitul anului”, a precizat Emil Boc la dezbaterea organizată de primărie pe tema situației din sectorul social după pandemie.

Imobilul de pe Ghimeșului va avea 12 apartamente de 1 și 2 camere, 2 spații cu funcțiune publică la parter și 14 locuri de parcare. Valoarea contractului încheiat cu Ceconi SRL este de 2.863.438 lei plus TVA.

Recent CL a adoptat HCL 293/2020 prin care s-au actualizat devizul pentru obiectivul de investiţii „Imobil cu funcțiuni publice și locuințe sociale str. Ghimeșului”. Astfel, devizul general actualizat este de 4.130.277,76 lei cu T.V.A, din care devizul general actualizat, cheltuieli de la bugetul local pentru acest obiectiv de investiții este de 2.449.640,61 lei cu T.V.A.

Primarul a amintit la dezbatere și toate măsurile și programele de sprijin acordate de primărie pe acest sector pe perioada stării de urgență și de alertă, între care modificarea plafonului pentru abonamentele gratuite pentru pensionari la transportul în comun, subvenția la plata chiriei de care beneficiază în prezent 37 persoane și unde s-a modificat regulamentul ca să fie mai flexibil, dar și ajutorul pentru bone care poate merge până la 710 lei, programul de servicii stomatologice gratuite pentru persoanele cu venituri mici cu 504 beneficiari sau serviciul de îngrijire la domiciliu.

De asemenea, în acest an Consiliul Local a sprijinit 23 de asociații cu profil social din Cluj-Napoca alocând suma de 2.216.000 lei, pentru peste 1.000 de beneficiari ai serviciilor acestor asociații.

Comenteaza