Video Emil Boc, despre dimensiunea europeană a Clujului: „Nu trebuie lăsat ca o mână de gangsteri imobiliari să încerce să distrugă ceea ce am construit noi, aici”

Emil Boc, despre dimensiunea europeană a Clujului: „Nu trebuie lăsat ca o mână de gangsteri imobiliari să încerce să distrugă ceea ce am construit noi, aici”
| Foto: Visit Cluj

Primarul Emil Boc a atras atenția asupra dimensiunii europene a municipiului Cluj-Napoca, în contextul evenimentului de săptămâna trecută organizat aici, Eurocities, și la care au participat aproximativ 120 de primari din Uniunea Europeană.

Primarul a vorbit, la ZIUA LIVE, și despre Zilele Clujului, eveniment care s-a desfășurat în weekend, în oraș.

„Cu toții (primarii prezenți la Eurocities – n.red) au menționat că se simt acasă, adică într-un oraș european, aici, la Cluj-Napoca. Ne dorim să avem o țară ca afară, iar prima dată avem un oraș ca afară, asta este cea mai mare realizare a noastră, de a avea un oraș ca afară, datorită clujenilor, în primul rând, muncii lor, a atitudinii lor de a fi, a capacității lor de a colabora.

Uitați-vă la Zilele Clujului (eveniment care a avut loc în weekend în oraș – n.red), zeci de mii de clujeni într-o atmosferă europeană, bucurându-se să fie împreună, punând în valoare spațiile noi pietonale create, într-o atmosferă absolut de nedescris în termeni superlativi, atât pe Kogâlniceanu, cât și pe Universității, pe malurile Someșului, în Parcul Feroviarilor sau 14 iulie, parcul din Zorilor, ca să nu mai vorbim de bazele sportive sau Parcul central, de platoul de la Sala Sporturilor, de explozia de verde, de primăvară.

Am înlocuit artifiiciile cu drone (la Zilele Clujului – n.red) adică am arătat această dimensiune pe care puține orașe din Europa și-o permt, și de a face un spectacol subliniind dimensiuea locală și națională. A fost o poveste românească, transilvăneană dar și europeană, arătând de unde venim, care e contribuția noastră la dimensiunea euopeană și, că împreună suntem puternici în Europa, printr-un oraș care respiră european. Primarii din Uniunea Europeană au rămas extrem de impresionați.

(...) Acesta e Clujul, spiritul acesta trebuie păstrat și nu trebuie lăsat ca o mână de gangsteri imobiliari să încerce să distrugă ceea ce am construit cu atâta greutate aici, la Cluj”, a precizat Emil Boc.

 

Comenteaza