Emil Boc: Cluj-Napoca, primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi - Green City Accord

Emil Boc: Cluj-Napoca, primul oraș din România care aderă la Acordul privind Orașele Verzi - Green City Accord

În ședința Consiliului Local din 24 martie a fost aprobat un proiect de hotărâre prin care Cluj-Napoca aderă unei inițiative europene care vizează dimensiunea verde a orașelor – Acordul privind Orașele Verzi.

"Orașul nostru este primul din România care aderă la acest acord, ceea ce demonstrează determinarea noastră de a crea o calitate a vieții ridicată pentru cetățeni, la fel ca în celelalte state europene.
Dimensiunea verde este deja o prioritate pentru municipiul nostru", spune Emil Boc.

Conform lui Boc, ]n proiectul de buget pentru anul 2021 sunt incluse peste 160 ha de spații verzi nou create și alte 30 de ha de spații verzi care există deja și vor fi extinse. Infrastructura pentru pietoni, transportul public ecologic și crearea de culoare de mobilitate alternativă la mașina personală au de asemenea alocate sume semnificative în bugetul pentru acest an. De asemenea, în fiecare dintre cartierele orașului sunt prevăzute plantări de arbori și îmbunătățiri ale spațiilor verzi, precum și investiții privind salubritatea și colectarea selectivă.

"Orașul nostru s-a înscris așadar pe direcția europeană: Verde.Digital.Rezilient. Cluj-Napoca se alătură oficial unor orașe europene care și-au asumat diverse obiective ambițioase pentru a îmbunătăți calitatea vieții cetățenilor pe 5 mari paliere:
- Îmbunătățirea calității aerului
- Utilizarea eficientă a apei
- Conservarea și îmbunătățirea biodiversității urbane
- Economie circulară
- Reducerea poluării sonore
Prin semnarea acestui angajament european, la care au aderat deja orașe precum Braga, Lille, Oslo, Helsinki, Cesena, Zaragoza și alte orașe europene, Cluj-Napoca se angajează să implementeze politici publice și programe într-o manieră integrată, astfel încât să atingă obiectivele ambițioase care vor fi stabilite pentru fiecare dintre cele 5 paliere", mai precizează primarul.

Comenteaza