Şedinţă cu scântei. Locuitorii din Chinteni au descins la Cluj

Şedinţă cu scântei. Locuitorii din Chinteni au descins la Cluj
Indignaţi de starea drumurilor, câteva zeci de locuitori ai comunei clujene Chinteni, în frunte cu primarul Lucia Suciu, au venit la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean (CJ) pentru a-şi face auzite doleanţele.

Oamenii au cerut membrilor forului administrativ judeţean să li se repare drumurile judeţene din comună, care se află într-o stare dezastruoasă. Ei se plâng că nu pot ajunge la serviciu din cauza stării execrabile în care se află drumurile, că îşi distrug maşinile în gropi şi că reparaţiile care s-au făcut până acum au fost de mântuială. Cele mai mari probleme sunt pe drumul judeţean nr. 109 V Pădureni - Satu Lung.

Directorul Regiei Autonome a Domeniului Public și Privat (RAADPP) Cluj, Mircea Avram, a explicat oamenilor că pentru acest drum s-au primit abia 50.000 de lei, iar pentru reabilitarea lui ar fi nevoie de 2,5 milioane. Consilierul judeţean Remus Lăpuşan a precizat că oamenii din comună trebuie să înţeleagă că în acest an nu se vor putea face decât lucrări de întreţinere.

Într-un final oamenii au fost convinşi de preşedintele CJ, Mihai Seplecan, să iasă din sală şi să permită desfăşurarea şedinţei de consiliu, dar au rămas pe holurile instituţiei, aşteptând un răspuns clar cu privire la cererile lor.

După calmarea spiritelor, o echipă de specialişti de la CJ şi de la RAADPP au pornit o discuţie cu primarul comunei, cu scopul de a găsi soluţii de finanţare pentru reabilitarea acestor drumuri. CJ a votat în şedinţa ordinară alocarea a 400.000 de lei suplimentari pentru reparaţiile la drumurile judeţene din Chinteni, iar directorul RAADPP a promis că luni, la 12:00, se va deplasa în comună pentru a superviza lucrările de reparaţii.

Comenteaza