E oficial. Seplecan a început războiul cu aripa PDL. A pus pe ordinea de zi a CJ Cluj desfiinţarea RAADPP

E oficial. Seplecan a început războiul cu aripa PDL. A pus pe ordinea de zi a CJ Cluj desfiinţarea RAADPP
Preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan, s-a ţinut de cuvânt şi a propus pentru viitoarea şedinţă a forului deliberativ judeţean desfiinţarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat (RAADPP) al judeţului Cluj şi transformarea acesteia în direcţie a consiliului judeţean.

Mihai Seplecan a anunţat acest lucru încă de săptămâna trecută, când într-o conferinţă de presă s-a declarat nemulţumit de modul în care RAADPP administrează şi repară drumurile judeţene.

Vă prezentăm în cele ce urmează cele mai importante prevederi ale Proiectului de hotărâre propus de Mihai Seplecan plenului consiliului spre dezbatere pentru data de 30 iulie:

„HOTĂRÂREA NR. _______
din ______ 2015
privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj

Consiliul Judeţean Cluj;
Analizând proiectul de hotărâre privind stabilirea unor măsuri pentru organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj, propus de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Mihai Seplecan;
(...)

H O T Ă R Ă Ş T E

Art. 1. (1) Se aprobă încetarea dreptului de administrare al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj asupra bunurilor imobile prevăzute în anexa nr. 29 la Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 143/2008, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu data de 01.01.2016.

(2) Încetând cu data menţionată la alineatul 1, bunurile imobile menţionate trec în administrarea Consiliului Judeţean Cluj.

Art. 2. (1) Se aprobă desfiinţarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, persoană juridică, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, str. Alexandru Vaida Voevod nr. 53 - 55, judeţul Cluj, înscrisă la Oficiul Registrului Comerţului Cluj sub nr. J12/1940/11.07.2003, cod fiscal RO15586707, începând cu data prevăzută la art. 1, ca urmare a imposibilităţii de realizare a obiectului de activitate.

(2) Bunurile mobile aflate în proprietatea regiei, trec în domeniul privat al Judeţului Cluj şi administrarea Consiliului Judeţean Cluj.

(3) Judeţul Cluj preia toate drepturile (inclusiv cele de proprietate intelectuală) și obligațiile Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, substituindu-se acesteia, inclusiv în litigiile aflate pe rolul instanțelor judecătorești, având calitate activă sau pasivă, după caz şi va continua derularea tuturor raporturilor juridice, indiferent de calitatea sa.

(4) Bunurile imobile, mobile, drepturile de proprietate intelectuală, etc. prevăzute la alineatele 2, şi 3 se transmit pe bază de protocol de predare - preluare încheiat anterior datei menţionate la art. 1 între Consiliul Judeţean Cluj şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, dar care va produce efecte începând cu acea dată.

Art. 3. (1) Se aprobă organizarea serviciului public comunitar de administrare a domeniului public şi privat al Judeţului Cluj prin înfiinţarea Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj, în structura ce va fi aprobată prin hotărâre a Consiliului Judeţean Cluj în termen de 60 zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte.

(2) În acelaşi termen, organigrama, statul de funcţii şi regulamentul de organizare şi funcţionare a aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj se vor modifica corespunzător.

(3) Personalul angajat al regiei, care îşi manifestă acordul în condiţiile menţionate, în termen de 30 de zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte, va fi preluat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

(4) Salarizarea personalului preluat se va realiza conform prevederilor legale aplicabile aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

(5) Personalului angajat al regiei, care nu îşi manifestă acordul de a fi preluat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj în termen de 30 de zile de la data la care prezenta hotărâre produce efecte i se aplică prevederile legale privind desfiinţarea locului de muncă prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare.

Art. 4. (1) Mandatul membrilor consiliului de administraţie încetează de drept, la data menţionată la art. 1.

(2) Până la acea dată, se mandatează consiliul de administraţie să efectueze toate demersurile care se impun pentru:
- desfiinţarea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj;
- efectuarea menţiunilor aferente la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Cluj, precum şi la celelalte instituţii;
- aplicarea prevederilor legale privind desfiinţarea locului de muncă prevăzute de Legea nr. 53/2003 - Codul Muncii, cu modificările şi completările ulterioare, personalului angajat al regiei, care nu îşi manifestă acordul de a fi preluat în cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Cluj.

Art. 5. Pe data intrării în vigoare a prezentei hotărâri îşi încetează aplicabilitatea orice dispoziţii contrare.

Art. 6. Cu punerea în aplicare a prevederilor prezentei hotărâri se încredinţează preşedintele Consiliului Judeţean Cluj prin Direcţia Juridică, Direcţia Generală Buget, Finanţe, Resurse Umane, Direcţia Dezvoltare şi Investiţii, Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului şi consiliul de administratie al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj.

Art. 7 Prezenta hotărâre se comunică prin intermediul secretarului judeţului, în termenul prevăzut de lege, Direcţiei Juridice, Direcţiei Generale Buget, Finanţe, Resurse Umane, Direcţiei Dezvoltare şi Investiţii, Direcţiei de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, membrilor consiliului de administraţie al Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Judeţului Cluj, precum şi Prefectului Judeţului Cluj, şi se aduce la cunoştinţă publică prin publicarea în Monitorul Oficial al Judeţului Cluj şi pe pagina de internet „www.cjcluj.ro".

PREŞEDINTE,                                      Contrasemnează:
SEPLECAN MIHAI                                 SECRETAR AL JUDEŢULUI,
                                                        SIMONA GACI "

Mihai Seplecan a anunţat că vrea să desfiinţeze regia şi să aducă sarcina administrării drumurilor în interiorul consiliului judeţean. Şi asta pentru că doreşte să contracteze un credit pentru modernizarea unei părţi importante din totalul de 1200 de kilometri de drumuri şi vrea să aibă un control asupra felului în care sunt cheltuiţi banii.

Seplecan a venit alături de zece angajaţi din aparatul consiliului şi a arătat imagini cu drumuri reparate prost şi marcate de formă. „Am fost pe cinci drumuri în două zile. Se poate vedea că în gropi e pusă o emulsie şi turnat direct asfaltul. Rezistă cel mult două ploi. Marcajele sunt făcute peste nisip şi se şterg", a spus arhitecul şef al judeţului, Claudiu Salanţă, proiectând imagini de pe drumul judeţean 109, din zona localităţii Aşchileu.

"Nu pot să semnez plăţi pentru astfel de drumuri. Am cerut fişe tehnice şi nu există. Am propus să meargă doi diriginţi de şantier de la RAADPP cu doi oameni din CJ pe teren, să facă fişele, dar nu au vrut. E o situaţie veche, dar eu nu vreau să fac lucrurile decât în litera legii. Vreau să mă protejez pe mine, să îi protejez pe colegi şi banul public", a spus şeful judeţului.

La Vultureni - Aşchileu nu s-a făcut recepţie. Până să ajungă să dea Consiliul Judeţean bani, trebuie să semneze mai mulţi specialişti. Care erau specialiştii din Consiliul Judeţean? Seplecan vrea să aibă controlul, să fie dictatură, să facă cultul personalităţii. Nu merge aşa", a declarat în replică directorul RAADPP, Mircea Avram.

La urechile presei a ajuns şi informaţia că salariile directorilor de la RAADPP sunt mari; unii ar câştiga peste 10.000 de lei. În plus, sunt cinci directori, cei mai mulţi din toate regiile aflate în subordinea CJ. „Salariul mediu la RAADPP este de 2.500 - 2.800 de lei", afirmă directorul economic din CJ. În cadrul regiei înfiinţate în 2003 sunt angajate 116 persoane.

Rămâne de văzut cum vor vota consilierii judeţeni acest proiect. Mircea Avram a mai condus RAADPP în mandatul de preşedinte al CJ al lui Alin Tişe, şi este susţinut de aripa PNL provenită din vechiul PDL. De altfel, recent, mai mulţi consilieri judeţeni liberali proveniţi din PDL au semnat o scrisoare în care îl informau pe preşedintele CJ Cluj că nu sunt de acord cu accesarea unui credit pentru repararea drumurilor judeţene sau pentru spitalul de urgenţă fără o dezbatere serioasă în prealabil.

Directorul RAADPP, Mircea Avram, nu a putut fi contactat pentru a exprima un punct de vedere faţă de proiectul de hotărâre iniţiat de preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

 

 

Comenteaza