E ger şi în mijloacele de transport în comun. Ce măsuri a luat CTP

E ger şi în mijloacele de transport în comun. Ce măsuri a luat CTP
E ger afară, e ger şi înăuntru. Mai ales dacă ne referim la mijloacele de transport din Cluj.

Afară au fost -20 de grade, în autobuze temperatura e tot cu minus, mai ales la primele ore ale dimineţii. Nu prea îţi vine să te aştezi, de teamă să nu te lipeşti de scaun. Geamurile sunt îngheţate şi pe exterior, şi pe interior, noroc că te anunţă robotul ce staţie urmează. Problemele sunt cunoscute şi de conducerea Companiei de Transport Public, care a luat unele măsuri.

"E o perioadă dificilă pentru noi, e frig în mijloacele de transport: doar puţin peste gradele de afară. Asta chiar dacă sistemul de încălzire funcţionează la maxim. Cel mai important este că reuşim să punem maşinile în funcţiune", a spus directorul CTP, Liviu Neag.

Acesta a explicat că, din cauza gerului, s-a mărit numărul persoanelor care muncesc în tura de noapte. "Sunt câte 1-2 persoane la fiecare capăt de linie, care pornesc fiecare autobuz de două-trei ori pe noapte. Dacă nu ar face asta, nu ar mai porni. Dimineaţa, când vin şoferii, reuşesc să intre pe linii în cel mult 15 minute. Nici cu troleibuzele nu e uşor. Sistemele pe care le au sunt sensibile la frig şi avem bătăi de cap şi cu ele", a mărturisit Neag.

Acesta a spus că, din fericire, nu au existat sincope în asigurarea unui transport public normal la Cluj în această perioadă geroasă.

Comenteaza