După ce a fost contrazis de şeful de la Drumuri, primarul din Floreşti o scaldă: "Se va începe reabilitarea nu dinspre Est (municipiu), ci dinspre Vest"

După ce a fost contrazis de şeful de la Drumuri, primarul din Floreşti o scaldă: "Se va începe reabilitarea nu dinspre Est (municipiu), ci dinspre Vest"

Directorul DRDP Cluj a negat informaţia protrivit căreia drumul care face legătura între Cluj-Napoca şi Floreşti ar urma să intre în reparaţii. Vestea cea mare a fost dată chiar de către primarul comunei, Horia Şulea, care a revenit cu postare. Doar ca să aibă ultimul cuvânt. 

Edilul din Floreşti anunţa, pe Facebook, în urmă cu câteva zile, că drumul ce leagă municipiul Cluj-Napoca de cea mai mare comună din ţară ar urma să intre în reparaţii după 15 septembrie 2018, veste ce a stârnit reacţii virulente în rândul cetăţenilor celor două localităţi, artera fiind între cele mai aglomerate din ţară şi lucrările de reabilitate debutând la scurt timp după începerea noului an şcolar.

Directorul DRDP Cluj, Radu Băruță, îl contrazice pe Şulea şi spune că lucările de la mjlocul lunii septembrie vizează tronsonul Gilău – Izvorul Crişului: “Eu cred că este o mică neînțelegere. Nu știu de unde are domnul primar informația asta sau de unde a apărut pe site-ul primăriei. Noi, anul acesta, avem în program să facem între Izvorul Crișului și înainte de Gilău, doar pe această porțiune să facem covor asfaltic. În jurul datei de 15 septembrie vom începe lucrările pe tronsonul respectiv, dar nu în Florești”, a spus şeful de la Drumuri. 

Horia Şulea a revenit cu o nouă postare pe Facebook prin care doreşte să lămurească "confuzia" creată.

"Dragii mei dragi, aşa cum spuneam, CNAIR prin DRDP Cluj, administratorul DN1-E60-Avram Iancu, va interveni pe calea respectivă de comunicaţie – asfaltare, refacere rigole, marcaje. Aşa cum spuneam, după 15 septembrie. Şi, iată, dorinţa va fost ascultată. Se va începe reabilitarea nu dinspre Est (municipiu), ci dinspre Vest. Aşa că, în funcţie de condiţiile meteo şi ritmul de lucru (se va veni dinspre Huedin spre Floresti), pe UAT Floreşti se va interveni în iarna 2018/primăvara-vara 2019", scrie primarul Floreştiului. 

Drumul care face legătura între Cluj-Napoca şi Floreşti este intens circulat având în vedere că, în ultimii 10 ani, comuna a crescut de la 7.600 de locuitori (în 2007), la peste 33.000 (în 2017). Zilnic, aproximativ 10.000 de maşini fac naveta spre Cluj-Napoca, blocajele fiind la ordinea zilei pe drumul naţional care leagă cele două localităţi.

Comenteaza