Drumul Apusenilor e gata! Aproape 90 de km de drum montan cu prinveliști de vis, de la Valea Drăganului (Cluj) la Beiuș (Bihor)

Drumul Apusenilor e gata!  Aproape 90 de km de drum montan cu prinveliști de vis, de la Valea Drăganului  (Cluj) la Beiuș (Bihor)

Lucrările la Drumul Apusenilor sunt gata. Românii pot parcurge acum aproape 90 de km de vis, prin munte, din județul Cluj în Bihor. 

Lucrările la Drumul Apusenilor, cel mai spectaculos traseu din judeţul Bihor, au fost finalizate şi recepţionate. Valoarea contractului a depăşit 180 de milioane de lei, pentru cele trei sectoare de drum care au fost reabilitate.

Potrivit datelor transmise de CJ Bihor, Traseul Drumului Apusenilor din judeţul Bihor are o lungime totală de 56,3 kilometri şi cuprinde trei sectoare de drumuri judeţene:

DJ 764A Beiuş – Stâna de Vale, în lungime de 26,16 km,
DJ 108J Stâna de Vale – Remeţi, în lungime de 17,215 km
DJ 108K Remeţi – limită judeţ Cluj, în lungime de 12,893 km.

Lucrările la DJ 108K, sectorul de 12,9 kilometri, au fost finalizate şi recepţionate în august 2021.

Reprezentanții Consiliului Județean Cluj au inugurat, în mai 2023, proiectul din fonduri europene ce a vizat modernizarea drumurilor județene DJ 764B și DJ 108K, adică traseul cunoscut sub numele „Drumul Apusenilor”. Traseul județean de importanță turistică „Drumului Apusenilor”, în lungime totală de peste 25 de km, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului (intersecția cu DN1), continuă până în proximitatea Barajului Drăgan-Floroiu și ajunge până la limita administrativă cu județul Bihor.

În valoare totală de 132.000.000 de lei, lucrările de modernizare sunt parte a proiectului european ce urmărește conectarea localităților din județele Cluj şi Bihor la Rețeaua de transport TEN-T.

Comenteaza