Două străzi din Florești, preluate de primărie. Pivariu: „Întâi trebuie să votăm bugetul, apoi vorbim de modernizare”

Două străzi din Florești, preluate de primărie. Pivariu: „Întâi trebuie să votăm bugetul, apoi vorbim de modernizare”
| Foto: floresti24.ro

Strada Profesor Vasile Mărginean, din zona Răzoare și strada Alexandru cel Mare din comuna Florești au fost preluate de administrația locală pentru înființarea unor drumuri de acces în zonele respective.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Florești, de vineri, 26 februarie, proiectele de hotărâri ale celor două străzi au „trecut” de votul consilierilor pentru înscrierea în cartea funciară și introducerea în domeniul public al comunei Florești.

Consilierul local al alianței USR-PLUS, Sergiu Leuce a „ridicat” problema acestor străzi în ședința de consiliu, spunând că ambele străzi sunt de pământ, neasfaltate, iar situația la fața locului nu este prea „roză”. Leuce a făcut un apel la floreșteni pentru a preda către administrația locală străzile private, pentru ca acestea să poată intra în procese de modernizare și l-a întrebat pe edilul comunei Florești, când ar putea fi gata aceste drumuri.

Primarul Floreștiului a ținut să facă câteva precizări despre această situație. „Nu discutăm în acest moment despre un proiect de modernizare al drumului, discutăm despre situația juridică care să permită execuția unui proiect de modernizare pe acele străzi. Pasul în care intrăm este de normalitate, iar în momentul în care vom avea buget, pe care trebuie întâi să-l votăm, vom putea discuta despre un orizont de timp în modernizarea acelor drumuri. În momentul de față, am identificat problemele, am găsit soluțiile pentru toate aceste drumuri vicinale deschise, tocmai pentru a putea moderniza aceste drumuri și locuitorii din acele zone să fie deserviți în condiții normale.

Str. Vasile Mărginean

Conform raportului de specialitate referitor la proiectul de hotărâre cu privire la înființarea unui drum vicinal în zona Răzoare, administrația floreșteană propune următoarele: lungimea drumului să fie de aproximativ 1.000, iar lățimea între 5 (aprox. 400 m) și 12 metri (aprox. 600 m). Traseul se află exclusiv pe raza UAT Florești, iar drumul va asigura accesul public la toate imobilele și/sau construcțiile din zona respectivă.

Str. Alexandru cel Mare

Administrația publică locală din Florești propune înființarea unui drum de acces la strada Alexandru cel Mare cu următoarele caracteristici: Lungimea drumului de aproximativ 150 m, iar lățimea să fie de minim 7 metri; Traseul se află exclusiv pe raza UAT Florești, iar drumul va asigura accesul public la aproximativ 32 de parcele de teren, respectiv 19 construcții din zona de intravilan aferent străzii Alexandru cel Mare.

Comenteaza