Două artere din Bună Ziua, asfaltate de Kiat şi Diferit. "Prietenii vin cu groază în vizită" VIDEO

Două artere din Bună Ziua, asfaltate de Kiat şi Diferit.
Două străzi din cartierul Bună Ziua, dar şi alte opt în diverse zone ale oraşului, vor fi modernizate cu bani publici, după ce locuitorii acestora s-au plâns, de luni întregi, de starea proastă a carosabilului.

Mihai Românul şi Măceşului sunt două străzi din Bună Ziua, una în prelungirea celeilalte, în lungime de patru kilometri. Nu au văzut asfalt şi nu văd nici acum, deocamdată, dar după ce utilităţile au fost introduse, primarul Emil Boc spune că în două luni lucrările de modernizare vor fi încheiate.

Locuitorii celor două străzi au fost foarte vocali în ultimii ani, cerând primarului şi Consiliului Local modernizarea acestora, având în vedere că, până acum, acestea erau doar drumuri de pământ. "N-a fost şedinţă de Consiliu Local fără solicitări din partea locuitorilor pentru a repara strada", spune Boc, "iar pe site-uri şi la telefoane la radio şi televiziune aceste străzi au fost în permanentă solicitare".
Primăria mai lucrează în aceste zile şi pe străzile Răsăritului, Scorţarilor, Donath, Grigore Alexandrescu 49, Bucureşti 70, Trâmbiţaşului, Mehedinţi 39, aleea Snagov lângă strada Unirii, Salcâmului, Muncii 47 şi Gârbou. "După aprobarea autorizaţiilor de construcţie intrăm şi pe alte străzi", spune Boc, cu referire la faptul că indicatorii tehnico-economici pentru reparaţiile la alte cinci străzi au fost aprobaţi ieri în şedinţa de Consiliu Local. "Acolo vom intra cu lucrări în iulie şi august", spune Boc.


Boc spune că locuitorii au cerut intervenţii pe cele două străzi din Bună Ziua de mai multe luni, "dar nu puteam interveni mai devreme pentru că nu poţi asfalta strada şi dupăaceea să o tai pentru a introduce gazul; şi aşa toată vara va fi şantier Clujul, pentru că se schimbă conductele de gaz".

Mulţi dintre utilizatorii ziuadecj.ro au semnalat de-a lungul timpului situaţia proastă a celor două străzi. Iată ce scria utilizatorul "irina" în urmă cu un an: "Locuiesc pe strada Măceşului şi vă mărturisesc că fiecare zi este un calvar din cauza acestei străzi şi a prafului care se ridică... prietenii vin cu groază în vizită... vă invităm şi pe dvs, în special pe primarul teribil care susţine că sunt bani doar pentru plombat străzi".

"Să nu ne mai mirăm de ce avem un oraş plin de praf şi mizerie atâta timp cât autorităţile nu se preocupă de problemele unor străzi cum sunt str. Măceşului şi Mihai Românul. Noi ne spargem maşinile pe drumul care arată ca după bombardament, dar e şi mai trist pentru oamenii care sunt nevoiţi sau vor să circule pe jos. Trist de-a dreptul. Iar pentru o municipalitate cu pretenţii cum e Cluj Napoca... e ruşinos", a sesizat şi "Daniel".

 


Toate lucrările de modernizare a celor două străzi din Bună Ziua şi a celorlalte opt străzi sunt executate de asocierea Diferit - Kiat, care a câştigat un contract-cadru în acest sens în 2010, cu o durată de patru ani. "Toate lucrările sunt executate de Kiat şi Diferit, pe baza contractului-cadru de moderizări câştigat în 2010", spune Boc.

Vezi mai jos declaraţia lui Boc pe tema reparaţiilor:

Etichete
Comenteaza