Dorobanţilor 3+1. Schimbare pe una dintre principalele artere ale Clujului

Dorobanţilor 3+1. Schimbare pe una dintre principalele artere ale Clujului
Strada Dorobanţilor a suferit o schimbare importantă la unul dintre capetele sale.

Pe strada Dorobanţilor, între arterele Teodor Mihali şi Aleea Bibliotecii, s-a operat de joi o schimbare de marcaj: cei care circulă dinspre Consiliul Judeţean spre strada Teodor Mihali au la dispoziţie trei benzi, iar cei care vin către magazinul Profi, doar una. În rest, strada rămâne cu sens unic spre est, de la clădirea tribunalului până la Biblioteca Judeţeană Octavian Goga.

Marcajele au fost modificate timp de două zile: miercuri, între străzile Teodor Mihali şi Progresului, iar joi, între Progresului şi Aleea Bibliotecii.

„Erau inutile două benzi dinspre Teodor Mihali spre Aleea Bibliotecii. Eu sper ca prin măsura aceasta, după ce lumea se va obişnui cu schimbarea, să se descongestioneze puţin intersecţia Dorobanţilor cu Aleea Bibliotecii şi sensul giratoriu din Piaţa Mărăşti.

Să nu mai vrea şoferii să intre pe Aleea Bibliotecii ca să ajungă pe Aurel Vlaicu, ci să folosească strada Teodor Mihali şi breteaua de la pod", a spus Mirela Mărincean, şeful Serviciului siguranţa circulaţiei din Primăria Cluj-Napoca.

Principalul scop al acestei măsuri se referă la descongestionarea sensului giratoriu din Mărăşti, unde la orele de vârf se formează ambuteiaje. Oferirea unui sens de circulaţie pe strada Dorobanţilor celor care vin dinspre centru este doar un prim pas pentru rezolvarea acestei situaţii.

Luna trecută, primarul Emil Boc a anunţat că doreşte construirea, în cel mai scurt timp posibil, a unui pasaj. Aceasta ar urma să treacă peste sau pe sub sensul giratoriu.

„În Mărăşti vrem să realizăm un pasaj care să evite zona sensului giratoriu. Rămâne în discuţie dacă să fie suprateran sau subteran. Suprateran ar fi mai ieftin, mai uşor de făcut, dar nu are estetica corespunzătoare. Subteran este mai eficient din perspectivă estetică, dar este mai scump, dar ne vom consulta şi vom lua o decizie în acest sens", a spus primarul.

Tot pentru a ajuta şoferii prinşi în ambuteiaje, se va crea o bretea dinspre strada Aurel Vlaicu spre Fabricii, astfel încât cei care vin dinspre Someşeni şi doresc să facă dreapta să nu mai fie obligaţi să intre în sensul giratoriu.

O altă măsură, propusă de fostul consilier local Claudia Anastase, dar deocamdată păstrată la sertar, este aceea de a se lărgi Aleea Bibliotecii. În zonă există un spaţiu verde cu tufe de trandafiri, iar ideea Claudiei Anastase a fost ca o parte dintre trandafiri să fie relocaţi şi să lase loc încă unei benzi de circulaţie prin faţa magazinului Profi.

Comenteaza