Donaţie pentru copiii cu probleme de sănătate grave

Donaţie pentru copiii cu probleme de sănătate grave
Echipamente medicale în valoare de 19.500 de lei au fost donate Spitalului Clinic de Urgenţă pentru copii de către Fundaţia Comunitară Cluj.

Suma de 19.500 lei a fost donată către Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, pentru dotări cu aparatură medicală - seringi automate şi infuzomate.

"Am ales să susţinem Spitalul de Copii Cluj pentru că am aflat de nevoile de dotare ale institutiei şi pentru că stă în puterea noastră să ne uităm la resursele pe care le avem şi să răspundem acestor nevoi: aproximativ 4.000 lei este costul unei seringi automate sau al unui infuzomat, 10.000 lei aparat de încălzire instantă a fluidelor. Secţia de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj este cea mai grea, spun medicii de acolo. Este grea, pentru că te loveşti peste tot de imaginea dureroasă a unor copii care nu pot respira singuri, care uneori nu au voie să mănânce zile sau săptămâni întregi şi sunt alimentaţi intravenos. E un loc unde sondele, tuburile, acele, cateterele, operaţiile şi investigaţiile fac parte din decor" Simona Şerban, director executiv Fundaţia Comunitară Cluj.

Banii au venit din contribuţii de la o companie privată, de la Runners Club, dar şi fonduri mobilizate de alergătorii fundraiseri de la Maratonul Internaţional de la Cluj.

Nu este prentru prima dată când Fundaţia se implică material în susţinerea secţiei de ATI de la Spitalul de Urgenţă pentru copii. Fundaţia Comunitară Cluj a mai oferit anterior, în anul 2012, o finanţare nerambursabilă Spitalului de Copii Cluj, în valoare de 21.500 de lei.

Rolul Fundaţiei Comunitare Cluj este acela de a aduce împreună resurse locale, în vederea strângerii de fonduri private pentru a susţine proiectele Clujului.

"Ne dorim să transformăm Clujul în bine şi investim în arii diverse precum educaţie şi tineri, antreprenoriat, artă şi cultură, stil de viaţă sănătos dar şi altele. Alături de donatorii noştri, ne dorim să fim un motor al schimbărilor pozitive în comunitate", afirmă Simona Şerban.

Fundaţia Comunitară Cluj organizează în viitorul apropiat şi alte evenimente destinate strângerii de fonduri. În luna mai, FCC susţine dezvoltarea unui mecanism de strângere de fonduri care vizează în principal donatorii individuali - Cercul de Donatori Cluj, eveniment care este programat pentru data de 15 mai, iar 50 de donatori individuali sau reprezentanţi ai unor companii vor susţine financiar proiectele prezentate.

 

Comenteaza