''Dle Boc, respectați-vă angajamentele! Când e gata baza sportivă La Terenuri / Muncitorii au zis că prin 2023''

''Dle Boc, respectați-vă angajamentele! Când e gata baza sportivă La Terenuri / Muncitorii au zis că prin 2023''

Lucrările la Baza sportivă La Terenuri s-ar putea să nu se finalizeze anul acesta. Din nefericire, muncitorii spun că abia prin 2023.

''A mințit primarul Emil Boc atunci când a zis că Baza Sportivă La Terenuri va fi gata la 10 octombrie? Inițial, panoul de șantier anunța 22 iunie 2021, apoi termenul anunțat a fost final de august, apoi octombrie, dar e evident că nu va fi finalizat șantierul toamna asta, nici iarna. Muncitorii mi-au zis că, cel mai probabil, șantierul va fi gata prin 2023. M-am întristat, dar am mai multă încredere în ce îmi zic niște muncitori zilnic pe șantier decât în ce zice Emil Boc.

Țin foarte mult la baza asta, de aceea m-am mobilizat alături de alți colegi din societatea civilă și am inițiat o petiție cu mii de semnatari, apoi m-am implicat cu sesizări, cu interviuri date în media, cu discuții săptămânale cu vecinii, de la grădinari, la iubitori de mișcare, la petrecut timpul zilnic cu pruncii în zonă. Nu e o campanie similară cu Parcul Est sau cu Someșul, culoar verde-albastru, care sunt mult mai raționale pentru mine, în sensul în care orașul are nevoie de o rețea densă de spații publice verzi. Aici e visceral: stau lângă zona La Terenuri, așa cum stau în blocurile din Mănăștur de lângă viitoarea bază zeci de mii de clujeni.

Am copii de crescut, care au nevoie să crească armonios, făcând mișcare lângă casă, un loc în care pot pedala departe de trafic auto, în care pot alerga, în care îi pot învăța mai multe sporturi ca să crească puternici și sănătoși. Un loc în care dincolo de mișcare, ne liniștim, stăm pe o bancă, socializăm, avem senzația că împărtășim un cartier al nostru, un bun comun, un spațiu public ce dă o calitate mai mare a vieții în cartier.
Am făcut o nouă vizită pe șantier și cu siguranță lucrările nu sunt la 30 la sută, cum zicea primarul.
Dacă o fi fost așa, probabil e primul șantier în care se „deconstruiește”, nu se construiește, că pare la 20.5% la sută. Pun procente așa precise, cum zice primarul, ca să impresioneze cu gargara.

Dar hai mai bine să deconstruim propaganda Primăriei. Primarul amenință cu „lista rușinii” pe siteul Primăriei. O abureală simbolică, căci cine intră pe site-ul primăriei? Hai să vedem alt angajament: cine întârzie, nu mai lucrează în Cluj. Dacă e evident că șantierul nu e gata pe 10 octombrie, ce măsuri s-au luat pentru a dovedi că nu sunt vorbe goale amenințările la adresa constructorilor? Ce amenzi s-au dat pentru nerespectarea graficului? S-a reziliat contractul? Ce soluții sunt pentru grădinile frumoase distruse de șantier și de un proiect imobiliar privat?'', a declarat activistul civic Adrian Dohotaru.

Încă o intrare pe lista ruşinii? Baza sportivă La Terenuri, gata abia anul viitor

„Stadiul fizic al lucrărilor la baza sportivă erau de 42,6% la ultima verificare. Constructorul ne-a transmis printr-o adresă că va termina până la sfârșitul anului, dar privesc cu îndoială acest lucru. Ritmul de lucru nu a fost foarte bun la început. Acum sunt 60-70 de oameni pe șantier, uneori 80. Constructorul are deja penalizări, dar contractul este așa făcut încât are posibilitatea să recupereze dacă se mobilizează”, a declarat Dan Tarcea, la ZIUA LIVE.

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare. Proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă. De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum: squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați. Parcul de agrement va oferi clujenilor zone de recreere pentru copii și seniori. Amfiteatrul în aer liber prevăzut în proiect va putea fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

Noua investiție cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Lucrarile sunt efectuate de Asocierea SC RO-VERDE LANDSCAPING SRL-SC OPENTRANS SRL-SC ELECTROGRUP SA-SC CRIS GARDEN SRL-SC PROSPECT DRILL SRL. Contractul de proiectare și execuție are o valoare totală de 5,5 milioane euro fără TVA – 26.581.616,15 lei fără TVA. Durata de realizare a investiţiei este de 16 luni (120 zile proiectare și 12 luni execuție). Contractul a fost semnat in 28 aprilie 2020. Viitoarea bază sportivă, cu acces gratuit, va fi realizată pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

Comenteaza