Video Directorul Eco Garden clarifică „bătălia” VERDE vs BETON de la Cluj: „Orașul trece printr-o perioadă de modernizare, urbanizare și sistematizare a spațiului public”

Directorul Eco Garden clarifică „bătălia” VERDE vs BETON de la Cluj: „Orașul trece printr-o perioadă de modernizare, urbanizare și sistematizare a spațiului public”

O parte din clujeni nu au fost mulțumiți de lucrările de modernizare de pe mai multe șantiere importante din orașul de pe Someș. Aceștia au atras atenția că prea mulți copaci au fost tăiați, iar unele zone au fost betonate excesiv.

Printre proiectele vizate de nemulțumirea cetățenilor se numără: modernizarea malurilor Someșului, platoul de la Sala Sporturilor, Parcul Armătura sau străzile din centru.

Mircea Crăciun, directorul Eco Garden Construct, compania responsabilă pentru partea "verde" a mai multor proiecte publice din oraș, a vorbit, la ZIUA LIVE, despre acest subiect și a ținut să facă anumite clarificări.

Este clar că la Cluj traversăm o perioadă de modernizare, urbanizare și sistematizare a spațiului public. Asta este clar pentru toată lumea și nu cred că trebuie să punem în balanță discuția în această direcție. Bineînțeles că partea asta de raportare a betonului și a spațiului verde aferent este o chestiune de raportare și statistică. Contează la ce mă raportez.

Dacă eu mă raportez la spațiul verde al municipiului Cluj-Napoca, în momentul de față, acesta crește. Din punct de vedere procentual spațiul verde crește. Că el crește cu metru pătrat desfășurat sau prin numărul de plantări de arbori, oricum crește. Pentru o persoană implicată în acest proces cum sunt eu, discuția nu prea își are sensul. Lucrurile sunt evidente.

Trebuie ținut cont și de anumite elemente. Nu trebuie să dai prioritate acestora, dar trebuie să existe și locuri de unde se poate cumpăra un suc sau locuri unde să mănânci o pizza. Aceste locuri țin de socializarea noastră naturală într-un spațiu urban definit. Trebui să dai și aceste oaze de spații în direcția asta, în ce faci verde.

Ne putem regăsi în situația în care să avem numai verde, verde, fără alte servicii, fără spații conexe, fără nimic altceva. Zona respectivă ar putea fi inaccesibilă din punct de vedere al serviciilor. Eu nu consider că este prea mult beton undeva în Cluj. Consider că se sistematizează un oraș, în anul 2023, cu pretențiile și cerințele acestor vremuri”, a declarat, la ZIUA LIVE, Mircea Crăciun.

Comenteaza