Din 1 iunie, cu atobuzul public spre Cheile Turzii. Activiștii cer linii și spre Someșul Cald și Tarnița

Din 1 iunie, cu atobuzul public spre Cheile Turzii. Activiștii cer linii și spre Someșul Cald și Tarnița

Din 1 iunie 2023, va exista transport public de la Cluj-Napoca spre Petreștii de Jos, de unde se poate ajunge rapid la Cheile Turzii. Activiștii cer acum autobuze publice spre Someșul Cald și Tarnița, în viitor spre Beliș.

"Veste bună, de la 1 Iunie 2023 avem transport public spre Petreștii de Jos, de unde putem ajunge rapid și în Cheile Turzii. Este și cerere din partea Asociației Societatea Organizată Sustenabil SOS, care pune accentul pe mobilitate publică ca alternativa la traficul auto private, de la transport in comun in zona metropolitană, la piste și alei pietonale.

În cazul transportului la Petresti s-au raliat mai multe forte, putere, opozitie, rezidenți, mediul asociativ, ar merita studiat când anumite cauze au succes. De ceva timp, cerem pentru rezidenții din Gilău, dar și pentru turiști, o rută someșană spre spre lacurile din amonte, Gilău, Someșul Cald și Tarnița. Costul unei astfel de rute cu autobuz toata ziua, o oră pe sens, 30 de km, sunt de aproximativ 5.000 de lei, dar costurile pot fi acoperite din prețul biletului și din subvenții, mai ales că localitatea Gilău, pe raza căruia se afla cele trei lacuri, e deja integrata în transportul metropolitan furnizat de CTP.

Primăria Gilău e deschisa, să sperăm ca e deschidere și la Primăria Cluj-Napoca, mai ales că amenajarile la Someș vor conduce inevitabil si la introducerea transportului public. La Beliș, distanta e mai mare, costurile mai mari, un primar dezinteresat de transport public, deci o să mai dureze o vreme. Suntem mai optimiști însă pentru Gilău", transmit cei de la Someșul nostru.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca introduce două noi rute în satele Petreștii de Jos și Aiton. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local. În prezent, Compania de Transport Public Cluj-Napoca asigură transportul public pe raza administrativ-teriorială a localităților membre ale Asociației Metropolitane de Transport Public Cluj (AMTPC) – municipiul Cluj-Napoca, comunele Florești, Baciu, Chinteni, Apahida, Feleacu, Ciurila, Gilău.

 

Comenteaza